Hazai és nemzetközi klasszisok versengése

2019.08.30. 21:31

Hajdu is ott lesz a Vízisprinten

 Ezen a hét végén már harmadszor találkozik a kajak-kenu sport hazai és külföldi élmezőnye a Red Bull Vízisprinten.

Gallai Péter

Szeged, 2019. augusztus 24. Hajdu Jonatán a férfi kenu egyesek 200 méteres versenyének középfutama után a szegedi kajak-kenu világbajnokságon 2019. augusztus 24-én. MTI/Kovács Tamás

Fotó: Kovács Tamás

Vasárnap a Városligeti-tavon a sikeres szegedi világbajnokságot követően hazai és nemzetközi olimpiai és világbajnoki versenyzőknek, többek között olyan neveknek drukkolhatunk, mint az olimpiai bajnok Csipes Tamara, a kétszeres Európa-bajnok Lucz Dóra vagy a kétszeres világbajnok Tótka Sándor, de ott lesz a Dunaferr SE világbajnoki ezüstérmes kenusa, Hajdu Jonatán is. Az ultrarövidtávú verseny idén is hatalmas mentális, valamint fizikai csatákat és persze váratlan fordulatokat ígér. Az esemény a versenyprogramon kívül egyéb izgalmakat is tartogat az érdeklődők számára, az igazán lelkesek a Kajak-Kenu Sportfesztivál keretében kipróbálhatják a különböző vízisport eszközöket. A Sportfőváros 2019-es elnevezésű programsorozat részeként reggel 9 órától sárkányhajóval, kenukkal és SUP-okkal várják a tóhoz kilátogatókat.

A rendezvényen a válogatott versenyzőkön és a fiatal tehetségeken kívül a sportág hazai legendái, többek között Storcz Botond, Hegedűs Róbert, Beé István és Horváth Gábor is tiszteletüket teszik. A programon a részvétel ingyenes, de a férőhelyek száma korlátozott, azok elfoglalása érkezési sorrendben történik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában