Büntetők után búcsúztak

2019.08.12. 21:35

A megyei kupában fölényes baracsi, adonyi és nagykarácsonyi siker

A kánikula ellenére élménydús vasárnap köszöntött a futballrajongókra, hiszen a Magyar Kupában és a Fejér Megyei Kupában is pályára léptek körzetünk együttesei

Horváth László

A városkörnyéki csapatok között nincs már megye elsőosztályú együttes. A Baracs saját döntéséből indult a második vonalban, a Mezőfalva pedig nagy szerencsével éppen csak licencet kapott a III. osztályba. Az utóbbi együttes az új helyzetnek köszönhetően a Magyar Kupában indult, és elsőként mindjárt korábbi „osztálytársát”, az Enyinget fogadta. Az elmúlt idény végén felbomlott mezőfalvi csapat helyén új gárda alakult, amely nagy reményekkel és eredményes felkészülési időszakkal várta a Balaton-közeli együttest.

Mezőfalva – Enying 2–2 (2–1)

Mezőfalva: Orosz – Balázs, Takács (Hujbert), Török, Balogh I., Németh, Bakos (Sági), Mekota, Tonka, Somogyi (Móricz), Balogh D.

Az első félidőben a Mezőfalva kétgólos előnyre is szert tett, de a 31. percben szépítettek a vendégek. A szünetet követően némileg kiegyenlítődött a játék, veszélyes helyzetek adódtak mindkét oldalon. Az enyin­gi kontrák ellenére úgy látszott, a hazaiak magabiztosan őrzik a vezetésüket, a 90. percben azonban szabadrúgáshoz jutott az addigra már emberhátrányban játszó ellenfél. A húsz méterről megküldött, hosszú sarokban elakadó lövést Orosz kapus nem védhette. Így végül tizenegyes-párbaj döntötte el a továbbjutást, ahol a vendégek jobban bírták a rájuk nehezedő pszichikai nyomást, és 4–3-ra nyerték a büntetőpárharcot.

A Fejér Megyei Kupában a második fordulót rendezték vasárnap.

Kisapostag – Baracs 1–6 (1–2)

Kisapostag: Hegedűs – Csima, Nagy G., Fodor, Pék, Fürj, Oláh, Volf, Varjas, Fülöp (Kasza), Czinkon.

Baracs: Pék – Rezes (Juhász J.), Juhász F. (Nagy E.), Bartók, Szili (Mészáros), Éliás, Kiss (Hepp), Badi K. (Badi B.), Ásványi, Nagy D., Kőkuti.

Gólszerző: Oláh (33.), illetve Bartók (35.), Nagy (44., 72., 85.), Szili (76.), Juhász J. (82.).

A Baracs a második félidőben akadály nélkül jutott át a védelmen

A Baracs az első húsz percben nehezen talált magára, így a házigazdák a 33. percben szabadrúgásból vezetést szereztek. A gólnak azonban nem sokáig örülhettek, mert az ellenfél hamar kiegyenlített, sőt a félidő végére már előnnyel ment pihenni. A folytatásban a Kisapostag teljesen elfogyott, a végeredményen tükröződött az együttesek közti két osztálynyi távolság.

A Mezőfalva kiesésével az a helyzet is előfordulhat, hogy a Fejér Megyei Kupában a Mezőfalva majd Baraccsal találkozik.

További, a körzetünkhöz tartozó csapatok eredményei.

DUFK – Adony 2–7 (0–3)

DUFK: Győrfi – Danó, Bar­tha, Rabijász (Megyesi), Hollósi, Széhn (Fejes), Heftner, Markovics, Kürti (Szabó), Cséplő, Tóth B. (Hajdú).

Adony: Schmidt (Szántó) – Budai, Kovács J., (Vászon), Fábián (Tatár), Bere (Kovács R.), Vukaljovics, Bartók, Varga, Erdei, Hegedűs, Nebucz.

Gólszerző: Tóth (50.), Kürti (69.), ill. Erdei (17., 37.), Fábián (22.), Bartók (73.), Varga (76., 86.).

Dég – Nagykarácsony

2–5 (0–4)

Nagykarácsony: Turi – Kovács D., Jeney, Brogyányi M. (Simon), Killer (Varga), Halasi (Szűcs), Boros, Kovács R., Tábi, Felföldi, Mohácsi.

Gólszerző: Kondor (49.), Takács (87.), ill. Mohácsi (7.), Boros (23., 44.), Kovács R. (42., 89.).

A Mezőfalva kiesett a Magyar Kupából

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában