Fejér megyei rangadó Tolnában

2019.08.02. 21:05

A második DKKA–Alba randevút is György László csapata nyerte

Fejér megyei házi rangadó Tolnában. Elsőre furcsa ezt látni és hallani, de a Dunaújvárosi Kohász KA és az Alba Fehérvár Szekszárdon játszotta második nyári felkészülési mérkőzését egymás ellen.

Berg Sándor

Ahogy egy héttel ezelőtt, úgy most is György László együttese örülhetett a végén. A múlt heti mérkőzéssel ellentétben ezúttal a DKKA kezdett jobban: Csapó Kyra védései után gyors lerohanásokkal mattolta ellenfelét az újvárosi gárda.

Csak a hetedik percben jött az Alba első gólja (4-1), s miután a nyáron igazolt francia kapus, Armelle Attingre – magyar poszttársáshoz hasonlóan – elkapta a fonalat, gyorsan zárkóztak is a fehérváriak. A félidő utolsó percében előbb utolérte, majd a szünetre meg is fordította az eredményt Deli Rita együttese.

Ferenczy Fruzsina (65) ezúttal is keményen megküzdött a fehérvári védőfallal
Fotók: Makovics Kornél

A pihenő után Grosch Vivien vezérletével ismét ellépett DKKA (49. perc: 20-17), s innen már nem volt kérdés, melyik együttes nyer – még ha a különbség a játék összképe alapján túlzásnak tűnik. A székesfehérvári kétgólos győzelem után (29-27) ezúttal hattal bizonyultak jobbnak az újvárosiak, akik ezzel a sikerrel zárták szekszárdi edzőtáborukat, s búcsúztak el egy rövid időre a városi sportcsarnoktól. A tervek szerint októbertől már élesben, pontokért küzdenek majd itt Szekerczés Lucáék.

Molnár Beatrix (40) egyik ziccerét gólra is váltotta

Dunaújvárosi Kohász KA–Alba Fehérvár 28-22 (10-11)

Szekszárd, 100 néző.

DKKA: Csapó – Mihály P. 1, Triscsuk 4, Szalai B. 2, Cavlovic 3, Ferenczy 1, Molnár B. 1. Csere: Stojak (kapus), Szekerczés 6 (3), Nick, Grosch 4, Kazai, Braun, Sirián 3, Jovovity 1, Bouti 2. Az Alba legjobb dobói: Temes 5 (3), Walfisch 5.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában