Horváth Norbert és Pál Patrik gólja is emlékezetesre sikerült

2019.06.05. 10:00

Bravúros egyenlítés, így holnap dől el a bronz sorsa

Ahogyan az várható volt, a férfifutsal NB I harmadik helyéért folyó küzdelemsorozat második mérkőzésén is nagy csata kerekedett hétfőn este, ami ezúttal a Dunaferr DUE Dutrade FC Dunaferr 3–0-s győzelmét, s ezzel a párharc egyenlítését is hozta.

Balogh Tamás

Az első mérkőzést az FC Veszprém csapata nyerte 5–2-re. A magabiztos fellépésükből érzékelhető volt, nem bánták volna, ha a második győzelmet is behúzzák hétfőn. Mindent meg is tettek e céljuk érdekében.

A Dunaferr viszont tanult a múlt pénteken elkövetett hibáiból, és a fináléban szerzett három, parádés találatával újra nyílttá tette a küzdelmet a bronz­éremért. Rögtön a kezdő sípszó után a hazaiak kilenc perc alatt kilenc lövést eresztettek meg. Különösen Pál Patrik és Horváth Norbert volt elemében. Ez idő alatt a vendégek csupán két kontrával jelentkeztek, majd a szünetig mindent megpróbáltak Tatai irányításával. Így az újvárosi védelemnek is módja volt erényei bemutatására. Németh, Horváth, Klacsák és Rigó legjobb formájára volt szükség a megállításukra.

A Dunaferr DUE Dutrade FC vezetősége a bajnoki bronzcsata után a feltörekvő utánpótlást díjazta
Fotó: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

A folytatásban az újvárosiak óriási energiákat mozgósítottak. A másik oldalon Tatai, Gyurcsó, Márkus, Bencsik Ádám küzdött megállíthatatlanul. Külön fejezetet is elbírna Rigó produkciója, aki ezen az estén kiválóan teljesített, és a szerencsével sem állt hadilábon. A második játékrész utolsó tíz percében Horváth Norbert fantasztikus, bal oldali szólójával lelépte a mezőnyt, és a végén parádés gólt lőtt. A pályán addig is szikrázó csata következményeként Németh leterítésével a Veszprém elérte a hatodik szabálytalanságát. A tízméterest Pál Patrik bődületes erővel bombázta a hálóba.

A veszprémiek ettől kezdve mindenre elszántan öt a négy ellen támadták végig a mérkőzést. A mindent eldöntő találatot Fridrich két perccel a vége előtt jegyezte. A hátralévő időt elképesztő elszántsággal támadta végig a vendégcsapat, de most a remek védekezés és kapusteljesítmény miatt, minden kísérletük eredménytelen maradt. A folytatás és a döntő derbi csütörtökön este fél héttől lesz, ismét Veszprémben.

Már építik a jövő csapatát

A Dunaferr DUE Dutrade FC elkötelezetten építi a jövő csapatát. A szurkolók a bajnoki mérkőzések elején és a végén is láthatják legfiatalabb utánpótlás-játékosaik egy részét, ahogy a nagyokat kísérik be a kezdéshez, illetve várják őket egy közös fotózáshoz a mérkőzéseket követően.

A gyakorlati munka Németh Péter tanárnak, a felnőttcsapat éljátékosának az irányításával zajlik. Ezek a gyerekek az év elején már eredményesen szerepeltek a korosztályuk körzeti bajnokságában. A klub vezetése elismerve a szorgalmukat, kitartásukat és komoly munkájukat, most megajándékozta őket. Remélik, hogy a hétfőn átvett, kincsnek számító holmikat becsben tartják, és mindenhová magukkal viszik.

Az ajándékcsomagokat dr. habil András István, a Dunaújvárosi Egyetem rektora, valamint ­Zemankó Zoltán a klub operatív vezetője adta át a fiataloknak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában