ütős este lesz

2019.06.25. 20:21

Az ökölvívás bázisát szeretnék növelni

A Magyarország–Csehország amatőr és profi boksz­gála célja a kis településekre is elvinni és sokakkal megszerettetni ezt a nagyszerű sportot, ezért is lesz szombaton Nagyvenyim a házigazda – tudtuk meg az eseményt felvezető sajtótájékoztatón.

Horváth László

A június 29-én, szombaton, 18 órától a nagyvenyimi Kossuth Lajos Általános Iskola tornatermében rendezendő ökölvívó küzdelemről a helyi Quality Fitt SportCentrumban ismerhettünk meg részleteket hétfőn.

Ezen dr. Csisztu Zsuzsa újságíró, műsorvezető, sportjogi szakjogász, a Magyar Sportújságírók Szövetsége első alelnöke, Kovács Richárd, a mezőfalvai Sparing SE ökölvívók vezetője, Vargáné Kaiser Katalin, Nagyvenyim polgármestere, Erdei Zsolt, a Magyar Ökölvívó Szakszövetség elnöke, korábbi világ- és Európa-bajnok, olimpiai bronz­érmes, Feja Tibor, a Feja Promotion elnöke és az egyik fő támogatóként Sipos János, a Blackhawk-Vagyonvédelmi Kft. vezetője foglalt helyet az asztalnál. A felvezetőben elhangzott, hogy folytatódik az ökölvívást népszerűsítő sorozat, amelyet a térségbe az elmúlt évben kétszer is elhoztak a szervezők. A rendezvényekből az amatőr sportolók mellett a profi világ is sokat meríthet, hiszen az utánpótlás nevelésével, szerepeltetésével a jövő bajnokainak teremtenek remek lehetőséget.

A sajtótájékoztatón dr. Csisztu Zsuzsa, Kovács Richárd, Vargáné Kaiser Katalin, Erdei Zsolt, Feja Tibor és Sipos János beszélt az ökölvívó sport népszerűsítésének fontosságáról és a hétvégi gáláról
Fotók: Horváth László

A hozzászólásokban Erdei Zsolt a szakmai gondolatok mentén kiemelte, szeretnék az ökölvívás bázisát növelni. A másik fontos momentum, esélyt adni, hogy a tehetségek kiforrják magukat. Minden egyes gálát ezzel a céllal terveznek.

Vargáné Kaiser Katalin, Nagyvenyim polgármestere kifejtette, milyen nagyszerű alkalom ez a rendezvény a község sportéletének színesítésére. Az eredményes szereplésért befektetett munka egyben példa lehet a társadalom számára, ezért is adnak jó szívvel otthont az ökölvívó gálának.

A gálán várhatóan a mezőfalviak nagy reménysége (jobbra) Horinger Arion is kötelek közé lép

Feja Tibor, a Feja Promotion vezetője az eddig eltelt időszak tapasztalatairól beszélt. Megítélésük szerint a gálasorozatnak látszik az eredménye, mivel a programba bevont településeken akár 30-40 gyerek köt bokszkesztyűt, ezzel is növelve az utánpótlás táborát.

Kovács Richárd, a mezőfalvi Sparing SE vezetője az előkészületekről tájékoztatta a hallgatóságot. Újságírói kérdésre elmondta, hogy a legutóbbi mezőfalvi bunyósnak az Ukrajna elleni találkozó győztes mérkőzéseit szeretnék megismételni. A többi majd kiderül a szombati összecsapásoknál.

Nagyvenyimen szombaton tehát fantasztikus hangulatú bokszgálára készülhetünk. Remélhetőleg a magyar válogatott legénység ezúttal is nyertesen hagyhatja majd el a ringet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában