Önzetlen segítség

2019.05.10. 16:00

Futsalcsapatunk ezúttal a solti ebmenhelyen járt

A Dunaferr DUE Dutrade FC játékosai rendszeresen vesznek részt különböző jótékonysági akciókban. A közelmúltban az Ágica Sérült Állat Menedéke menhelyére látogattak el, Soltra. Ide sem üres kézzel érkeztek. Az őket szállító kisbuszt alaposan megpakolták kutyatáppal.

Balogh Tamás

A fiatalemberekből álló csapat gondtalan jókedvében érkezett, hiszen segíteni jöttek. A derűt azonban hamar keserű, szívbemarkoló érzések váltották fel. A pillanatnyilag itt őrzött mintegy hetven kutya ugyan elfogadható körülmények között él, de a látogatókat meglátva valamennyiben egyszerre lobbant fel a szabadulás reménye! Mindegyik játékosban a reménybeli új gazdit látták meg.

A csapat tagjai között találtunk már aktív és leendő kutyatulajdonost is. Szeghy Szabolcs a csapat humanistája.

– Szeretem a kutyákat, de még nem érzem érettnek magamat arra, hogy tartsak is, ezért én még „kutyátlan” vagyok. Ettől függetlenül nyilván megrendíti az embert, hogy ilyet lát és hall, amiket mi itt ezen a menhelyen megtapasztaltunk. Nagyon díjazom, hogy a csapattal együtt jöttünk el ide. A legfontosabb, hogy hoztunk egy kis ajándékot, ami, úgy látom, hogy szó szerint létfontosságú az itt élő állomány számára.

Egy raklapnyi száraz eleséggel is segítette a solti kutyamenhely mindennapi munkáját az újvárosi futsalcsapat
Fotó: BAT

Reveland Zoltán a csapatkapitány:

– Bichon havanese kutyám van. Jó sorsa van nálunk, és valószínűleg lelki beteg lenne, ha megtudná, hogy más kutyák ilyen szomorú helyzetbe kerültek. Szörnyű belegondolni ezekbe a kutyasorsokba. Örülök, hogy nem üres kézzel jöttünk, és talán egy picit segíteni is volt módunk.

Fehér Zsolt vezetőedző:

– Nem szívesen beszélek erről a látogatásunkról, mert mélyen megrázott az elénk táruló látvány. Örülök, hogy együtt érkeztünk és közösen éltük át mindezt. Úgy vélem, nagyon nagy tanulsága van e délutánnak. Fontos értékeket erősített meg bennünk e látogatás.

A küldetésszerű szolgálatról

Az öt éve működő állatmenhely vezetője, Zachariás Ágnes örömmel fogadta a látogatókat, és szívesen mesélt a küldetésszerű szolgálatukról:

– Mindegyik itt található kutyánk mentett állat, az utcáról vagy a rossz körülményei elől lettek idemenekítve, vagy korábban állatkínzások áldozatai voltak. Amikor hírét vesszük az ilyen dolgoknak, a hatósági állatorvos és a rendőrség közreműködésével előbb a földvári állatkórházba kerülnek, majd ide hozzánk. Rehabilitáljuk őket, majd innét kerülnek új gazdához, ahol reményeink szerint továbbgyógyulnak, új életet kezdhetnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában