Van miért visszavágni

2019.05.17. 22:26

Az első perctől bátran támadni

Az NB III közép csoportjának következő fordulójában vasárnap 19 órakor a harmadik SZEOL SC-t fogadja a negyedik helyen álló Dunaújváros PASE labdarúgócsapata

Gróf András

A múlt héten idegenben döntetlent játszott az újvárosi együttes, de Lőrincz Emil vezetőedző szerint győzelmet szalasztottak el.

– Iváncsán nyernünk kellett volna. Igaz, az első félidőben nem játszottunk jól, nem mertünk a labdával bátran kezdeményezni. A bekapott gól azonban felébresztett minket, akkor kattant be valami a fejekbe, és elkezdtünk futballozni. Gyorsan egyenlítettünk, és a második félidő elején a vezetést is megszereztük. Ekkor a játék képe alapján is fölényben voltunk, hiszen voltak további gólszerzési lehetőségeink is. A folytatásban azonban nem figyeltünk a jól fejelő Baloghra, aki kiegyenlített. Így sajnos csak egy pontot szereztünk. Pozitívum, hogy a bekapott gólt követően jó teljesítményt nyújtottunk, de minden meccsen kell valami, ami kimozdít minket a bátortalan játékunkból. Lehet ez egy bekapott gól, vagy a szünetben elhangzó hangosabb számonkérés. A SZEOL ellen az első perctől kezdve bátor támadójátékra lesz szükség. Erre készültünk egész héten, aminek reméljük, meg is lesz az eredménye. A szegedi együttes fizikálisan erős, brusztolós futballt játszik, veszélyesek a pontrúgásaik. Minden játékosunk egészséges, csak Sándor Tamás hiányzik majd öt sárga lap miatt.

Puskás Gábor szerint minél többet ki kell hozni a bajnokság hátralévő találkozóin
Fotó: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

A DPASE rutinos labdarúgója, Puskás Gábor szerint minél többet ki kell hozni a hátralévő három meccsből.

– A múlt héten a bekapott gólig valóban nagyon tompák voltunk. Az előrefelé való játékban nem igazán találtuk meg a réseket az ellenfél védelmében. Az iváncsaiak vezető találata után azonban hamar egyenlítettünk, majd a szünet után vezettünk is. Ekkor el is dönthettük volna a három pont sorsát, de a kihagyott helyzetek megbosszulták magukat, és egyenlítettek a hazaiak. A most vasárnapi ellenfelünkkel szemben van mit törleszteni, hiszen ősszel Szegeden nagyon rosszul játszottunk, aminek 2–0-s vereség lett a vége. Igaz, a korai kiállítás rányomta a bélyegét a mérkőzésre. Természetesen szeretnénk mindannyian visszavágni azért a vereségért, és minél többet szerezni a hátralévő mérkőzéseken.

Így játszanak

A huszonnyolcadik játéknap további párosítása a következő: Szegedi-Grosics Akadémia – Iváncsa KSE, FC Dabas – Rákosmente KSE, Paksi FC II – Szekszárdi UFC, Kecskeméti TE – Pécsi MFC, Hódmezővásárhelyi FC – Makó FC, Kozármisleny FC – Bp. Honvéd-MFA II, Taksony SE – Szentlőrinc SE.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában