egy lépésre a finálétól

2019.04.09. 08:30

A második mérkőzésen is ugyanolyan alázattal

A szokásos nagy csatában egy góllal nyerte meg a bajnoki elődöntő első felvonását szombaton a Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Grap­hics női vízilabda-együttese a BVSC ellen. Pihenni nem volt sok idő, ugyanis kedden, azaz ma 18.30 órától televíziós mérkőzésen újra nekifeszül egymásnak a két fél, ismét a fővárosi Szőnyi úti uszodában. A mieink számára egy újabb siker a döntőbe jutást jelentené.

Gallai Péter

Sérülés miatt a válogatott Gurisatti Gréta nélkül, illetve a második negyed elején végleg cserével kiállított Menczinger Kata hiánya ellenére is nagy bravúrral, hátrányát ledolgozva 11–10-re győzött Mihók Attila együttese az első felvonáson. Lassan már a lottó ötössel ér fel, ha valaki valamelyik fél minimális sikerét tippeli meg, ezért is mondta a DUE-Maarsk mestere, hogy az elmúlt tíz–tizenöt BVSC elleni találkozón minden esetben elképesztő apró dolgokon múlt az egyik fél diadala.

A lélektani előny Ziegler Diáéknál, de az ellenfél az életéért fog küzdeni Fotó: Kricskovics Antal

– Győzelmünk értékét az emeli, hogy nagyon nehéz helyzetben érkeztünk, talán ez kicsit meg is nyugtatta a lányokat, hiszen nem volt feltétlen győzelmi kényszer a csapaton. Arról beszéltünk, hogy nem szombaton dől el a továbbjutás kérdése, s azzal, hogy nyerni tudtunk, ez ennek ellenére kedden is fennáll. Ezt mindenkinek jól az eszébe kell vésnie. Jó esetben egy félidőt nyertünk meg, rosszabban csak egy harmadot. Kedden is pontosan ugyanilyen alázattal kell vízilabdázni a siker érdekében – fogalmazott Mihók Attila, aki kiemelte, hogy dicséretet érdemelnek azok, akik eddig esetleg kiegészítő szerepet töltöttek be, és inkább szurkolói voltak a meccseknek, mint aktív résztvevői. Szombaton mindenki elveszíthette, és meg is nyerhette volna a találkozót, szerencsére az utóbbi történt.

Az ezúttal pályaválasztó BVSC számára az életben maradás lesz a tét ma este, edzőjük, Petrovics Mátyás nyilván nem örült neki, hogy hagyták kiénekelni a sajtot a szájukból az első felvonáson.

– Amennyiben döntős álmainkat szeretnénk életben tartani, akkor győzelmi kényszerben vagyunk. Az, hogy ez terhet jelent-e a csapat számára, majd meglátjuk. Szombaton is a kezükben volt a találkozó, erre olyan harmadik negyedet produkáltunk, mint a szezonban egyszer sem, ezen dőlt el a meccs. Sok újat már igazából én sem tudok mondani, az kell, hogy a legpontosabban megcsináljuk azt, amit egyébként tudunk és százszor begyakoroltunk az edzéseken. Ebben az esetben sikerülhet az egyenlítés, és lesz harmadik mérkőzés is szombaton.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában