három pontért mennek

2019.03.08. 13:00

Egy fontos mérkőzés Rákosmentén – kell a siker

Az NB III-as labdarúgó-bajnokság közép csoportjában vasárnap már a tizennyolcadik fordulót rendezik. A Dunaújváros PASE együttese a Rákosmente KSK vendégeként lép pályára. Az összecsapás 14.30 órakor kezdődik a fővárosban.

Gróf András

Az újvárosiak egy csalódást jelentő, gól nélküli hazai döntetlennel kezdték a tavaszi szezont. A Szekszárdi UFC elleni idénynyitón tulajdonképpen egy nagy helyzete volt a hazai gárdának, de Tóth Tibor lövését hárította a kapus. A megszerzett egy pont nem volt elegendő a negyedik hely megtartásához, így két helyet csúszva, jelenleg a hatodik helyen állnak Lőrincz Emil tanítványai. A vasárnapi ellenfél a tizenkettedik helyen tanyázik a forduló előtt a bajnoki tabellán.

Az előző fordulóban a Kozármisleny vendégeként 1–1-es döntetlent játszottak, így megfelelő önbizalommal várhatják az összecsapást.

Az őszi dunaújvárosi találkozón Korozmán Norbert találatával a fővárosiak diadalmaskodtak 1–0-ra, ami újabb motiváló tényező lehet a DPASE játékosai számára, hogy győztesen hagyják el a játékteret.

A hazaiaknál ezúttal biztosan nem léphet pályára a rutinos Villányi Gergely, aki a múlt héten begyűjtötte ötödik sárga lapját. A vasárnap délutáni mérkőzést Szabó Levente vezeti, asszisztensei pedig Márkus Péter és Skover Péter lesznek.

A tizenhetedik forduló további párosítása a következő: Makó FC – SZEOL SC, Pécsi MFC – Iváncsa KSE, Szekszárdi UFC – Szeged-Grosics Akadémia, Taksony SE – Kozármisleny FC, FC Dabas – Hódmezővásárhelyi FC, Paksi FC II – Kecskeméti TE, Bp. Honvéd-MFA II – Szentlőrinc SE.

A DPASE gádája három pontért utazik idegenbe.

Távol a feljutástól

Tizenhét fordulót követően a DPASE gárdája jelenleg a 6. helyet foglalja el az NB III közép csoportjában. A Lőrincz Emil vezette gárda eddig hét győzelmet aratott, hat döntetlen mellett négy vereséget szenvedett. A csapat eddig 27 pontot szerzett, amíg a ligaelső Szentlőrinc SE 37 ponttal áll az első helyen. Az újvárosi gárda, amely korábban a magyar első osztályban is szerepelt, sőt bajnoki címet is szerzett, meglehetősen messzire került a feljutástól. A DPASE-nak tehát idén még várnia kell majd a feljutással.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában