Számunkra ez rangadó

2019.01.03. 20:58

A Fehérvár elleni játék lehet vasárnap a minta

A sikeres hazai találkozó után idegenben játszik, mégpedig vasárnap 17 órakor Budaörsön a Dunaújvárosi Kohász női kézilabdacsapata.

Jankó Árpád

Az Alba Fehérvár elleni győzelemre csak nagyon röviden visszatérve megismételhetjük, hogy a második félidőben kiválóan védekezett és támadott a Kohász.

Egységes csapatként nagyszerű győzelmet aratott a dunaújvárosi gárda. Erre a játékra, teljesítményre lesz szükség vasárnap Budaörsön is. Megtévesztő, ha a tabellára nézünk, és ebből következtetünk: a Budaörs három ponttal rendelkezik, és a tizenkettedik helyen áll. Egyszer nyert, mégpedig az egriek ellen, egy döntetlent játszott az MTK ellen és hét mérkőzésen kapott ki. Ez a teljesítmény azért furcsa, mert a Budaörs játékosállománya nem gyenge. Íme néhány a budaörsiek csapatából: Azari Fruzsina, Szabadfi Ágnes, Pálos-Bognár, Pásztor Noémi.

Csapó Kyra, a Kohász kapusa nagyszerűen védett legutóbb. Kérjük az ismétlést! Fotó: Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Ez a csapat többre lenne képes. (Megjegyzem: most leváltották az eddigi edzőt, és a karmesteri pálcát megkapta Nukum Tamás. Világos, hogy hatványozott akarattal fognak a budaörsi lányok kézilabdázni, s akarnak majd bizonyítani a friss szakvezetőnek! )

Ahogy azt nyilatkozta az egyik játékosuk: gyors lábmunkával, jó támadójátékkal és kemény védekezéssel akarjuk meglepni a Kohászt.

Természetesen, a budaörsi igyekezetről vannak György Lászlónak, a D. Kohász vezetőedzőjének is információi.

– A budaörsi csapatot valóban nem lehet lekezelni. Nem tudunk előzetesen biztosra menni ellenük. Ráadásul futós, gyors csapathoz utazunk, s vannak rutinos idősebb játékosaik is. Mivel gyors csapattal mérkőzünk meg, főképp a visszarendeződésre kell majd nagyon odafigyelnünk. Valamint a hangsúlyt a védekezésre, a szervezettségre tesszük. Minta lehet majd a stabil védekezésünk, amelyet a Fehérvárral szemben produkáltunk. Nekünk a Budaörs elleni mérkőzés rangadónak számít, így kell felfognunk azt a vasárnapi hatvan percet. S a nagyon óhajtott győzelmünkhöz kiváló kézilabdát kell bemutatnunk idegen csarnokban – nyilatkozta György László.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában