Adventi kocogás

2018.12.07. 22:29

Ma délután ismét együtt futhat Dunaújváros!

Ma délután ismét együtt futhat a város. A futósereg a Városháza térről indul majd 15 órakor. Ráhangolódásként a főszervezőkkel kocogtunk egyet.

Szabó Szabolcs

Az ünnepi, adventi városrész-(át)kocogást ezúttal is a helyi triatlon egyesület, a DTSE szervezi. A hajrában Makai Gábort, a DTSE elnökét kérdeztük:

– Mint az utóbbi években megszokhatták a városlakók és a városba érkezők, ezúttal sem egy futóversenyre hívjuk őket. A lényeg, hogy mozduljunk együtt, és érezzük jól magunkat. A táv most is baráti, alig több mint két kilométer, azaz bárki csatlakozhat. Ez évben is a közösségépítés a lényeg. Aki regisztrál a rajt előtt, az a célban felhörpinthet egy átmelegítő forralt bort, vagy egy teát, sőt kedvezményesen vásárolhat majd kürtős kalácsot is. Az eseményt a hazai futóvilág talán legjobb szpíkere, Magyar Norbert vezényli majd. A részvétel ingyenes, mondhatni kötelező. Lesz kollektív bemelegítés is, tehát nincs kifogás – fogalmazott Makai Gábor.

Együtt kocogunk – remélhetően szombaton ismét megmozdul a város futóközössége
Fotó: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

A DTSE éve

Remek évet zárhat a város triatlonos klubja, a DTSE (Dunaújvárosi Triatlon SE), amely két, országos kitekintésű versenyt is rendezett Dunaújvárosban – nagy sikerrel. Sőt! Pötör Zoltán, a magyar színeket képviselve ott volt a svájci ultratriatlon-világbajnokságon is, ahol kiváló eredményt ért el. Pötör Zoltán, a DTSE versenyzője fantasztikus teljesítményt nyújtva a 4. helyen zárta a Swissultra DECA Continuous versenyszámát. Zoltán előzetesen úgy vélekedett, számára leginkább a 38 kilométernyi úszás versenyszám jelentheti a legnagyobb kihívást.

Az időeredményeket összehasonlítva ez így is volt: Pötör 20 óra 31 perc alatt teljesítette a távot, 10.-ként szállt ki a medencéből. A kerékpározás már jóval jobban sikerült, az 1800 kilométert 119 óra alatt teljesítette és már a 8. helyen fordult a futásra, amelyen 422 kilométert kellett teljesítenie. A DTSE triatlonistája 90 óra 41 perc alatt abszolválta a fent említett kilométereket. A DTSE versenyzői már új kihívásokra készülnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában