siker

2018.11.25. 22:10

Remek játékkal nyertek a Fradi otthonában

Az Újpesttől csütörtökön elszenvedett, első szezonbeli vereség után szombaton ismét kemény ellenfél várt a Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics női vízilabdázóira a bajnokságban: a negyedik helyen álló Ferencváros csapata.

Gallai Péter

FTC-Telekom –DUE-Maarsk Graphics

8–14 (1–3, 3–5, 2–3, 2–3)

FTC-Telekom: Kasó – Gerendás, Muzsnay, Huszti D., Bujka 1, Tóth-Csabai 2, Takács V. 2. Csere: Varga (kapus), Mihailovic 2, Regős, Pőcze 1, Kövesdi, Ramocsai, Géme. Vezetőedző: Béres Gergely.

DUE-Maarsk Graphics: Kiss 1 – Menczinger 1, Gurisatti 3, Mahieu 2, Garda 1, Ziegler, Vályi V. 4. Csere: Aarts (kapus), Brezovszki 2, Horváth, L. Luka, Szabó, Szellák, Sajben. Vezetőedző: Mihók Attila.

Gól emberelőnyből: 2/9, illetve 1/7.

Gól ötméteresből: –, illetve 1/3.

Brezovszki Gerda két góllal vette ki részét a sikerből
Fotó: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

Kiválóan kezdte a meccset a vendégegyüttes, hiszen három gólt is szerezett korábbi csapattársuknak. A második nyolc percben többször is egy gólra zárkózott az FTC, de a végén ismét jól működött a védekezés és a támadás, így a félidőnél tetemesnek mondható, négygólos előnnyel fordultak a felek. A harmadik felvonásban nem szokványos módon, kapusunk, Kiss Alexandra is gólt szerzett, ezzel már öttel ment a dunaújvárosi csapat, s a folytatásban is Mihók Attila tanítványai irányítottak, akik végül magabiztosan szerezték meg újabb győzelmüket.

– Sikerült jó játékkal legyőznünk a Fradi csapatát, a csütörtöki vesztes találkozó után próbáltunk sokkal jobban figyelni a védekezésre és a visszasegítésekre. A héten újabb nehéz mérkőzés következik a BVSC ellen, igyekszünk mindent megtenni annak érdekében, hogy szerdán is a legjobb formánkat tudjuk nyújtani – mondta a fiatal Sajben Nikolett.

Az erőltetett menet – egy hét alatt három rangadó – utolsó felvonása szerdán 18.15 órakor lesz a BVSC uszodájában.

A forduló további eredményei: Szeged – Tatabánya 12–8, Eger – Szentes 12–7, Honvéd – BVSC 2–20.

Az állás: 1. UVSE 18 pont/6 mérkőzés, 2. DUE-Maarsk 18/7, 3. BVSC 15/6, 4. Ferencváros 12/7, 5. Eger 9/6, 6. Szentes 6/6, 7. Szeged 3/7, 8. Tatabánya 3/6, 9. Honvéd 0/6.GP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában