jégkorong

2018.12.01. 00:00

Ismét nagyon erős utánpótlásmezőnyök érkeznek a Santa Claus Cup-ra

Tizenkettedik alkalommal rendezik meg a Santa Claus Cup elnevezésű utánpótlás-jégkorongtornát decemberben Dunaújvárosban.

Agárdy Csaba

A Magyarországon, sőt Európában is egyedülálló eseményen az U 10-es és U 9-es korosztályban hat országból harminchat egyesület képviselteti magát ötvenkét csapattal három hét végén keresztül. A gyerekek összesen 244 mérkőzést játszanak.

Vladimír Babic, a torna szervezője
Fotó: Balogh Tamás

Most hét végén – szombaton és vasárnap – az U 10-esek AA csapatai mérik össze az erejüket. (Az AA a kanadai rendszer szerint a második vonalnak tekinthető.) Ezen a tornán tizenhat csapat indul, négy négyes csoportban kezdve a küzdelmeket. A mezőnyt magyar, cseh és a szlovák klubok mellett egy török együttes is alkotja. A Dunaújvárosi Acélbikák két csapattal neveztek. Az A az Ajkai Óriásokkal, a Petrzalka 2010-zel (szlovákiai) és a Buz Adam Genclik VE Sport Kulübüvel (török) játszik, a B csapat pedig a szlovákiai Topolcsánnyal, a cseh Frydik Mistekkel és a Vasassal került egy csoportba.

Jövő héten ugyanennek a korosztálynak AAA-as csapatai lépnek jégre – húsz klub –, ez a legerősebb korosztály. Itt húsz együttes szerepel, magyarok, szlovákok, csehek és egy-egy erdélyi, szlovén alakulat. A szervezők ezt a tornát tartják a három hét vége csúcspontjának. A DAB a HK Novy Jicinnel (cseh), a HK Ruzinov 99 Bratislavával (szlovákiai), az Ifjabb Ocskay Akadémiával és a Brassóval került egy csoportba.

Az U 9 AAA december 15-én és 16-án méri össze az erejét. A mezőny tizenhat csapatos, a DAB a Slovakia Talenttel, a HC Luceneccsel (szlovákiai) és a HC Frydik Mistekkel csap össze. Ebben a korosztályban a magyarok mellett cseh és szlovák együttesek küzdenek meg a helyezésekért.

Vladimír Babic, a DAB utánpótlásedzője és a torna szervezője elmondta, örül annak, hogy ismét nagyon erős mezőnyöket tudtak összehozni: – Csak egyszer tudtuk itthon tartani a kupát, 2015-ben az U 10-es korosztályunk bizonyult a legjobbnak, ez az egyetlen magyar győzelem. Az esélyeket illetően csak az U 10-es korosztály AAA-as tornájáról beszélnék, mert itt irdatlanul erős a mezőny. Meglepődnék, ha valamelyik magyar csapat bekerülne a legjobb nyolcba. Nekünk az a fontos, hogy minél erősebb csapatokkal minél több és jó meccset játsszunk.

Az első találkozó 7.45-órakor kezdődik és egészen este nyolcig játszanak – remélhetőleg – a jövő bajnokai.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában