röplabda

2018.11.09. 22:05

A fiatalos lendület legyőzi-e a rutint?

Gróf András

Az első osztályú röplabda-bajnokság alapszakaszában az ötödik fordulót rendezik ezen a hét végén. A B jelű csoportban szereplő Dunaferr Sportegyesület csapata vasárnap 16.30 órakor a Sümegi RE gárdáját fogadja a Dunaújváros Sportcsarnokban.

Az újvárosiak az előző körben végre megszerezték várva várt első őszi győzelmüket a szolnokiak ellen, így optimistán várhatják a következő összecsapást. Tomanóczy Tibor tanítványai ezúttal visszavághatnak az első fordulóban Sümegen elszenvedett vereségért. Akkor ugyanis nem sok esélye volt az újvárosi alakulatnak, hiszen a 3:0-ás meccs egyik játszmájában sem sikerült húsz pont fölé kerülniük. Azóta azonban a piros-fehérek lejátszottak néhány bajnoki, illetve kupamérkőzést, amelyeken fokozatosan lépett előre a társaság, aminek eredménye a múlt héten begyűjtött első győzelem.

A dunaújvárosiak optimistán várhatják a mérkőzést
Fotó: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

A fiatal újvárosi együttes merész célja a bajnoki felsőházba kerülés, amihez mindenképpen le kellene győzniük a Sümeget, tehát nagy a nyomás a csapaton. Ezt azonban el kell viselniük, amennyiben el szeretnék érni a célkitűzést. Kérdés, hogy a fiatalos lendület legyőzi-e a rutint.

A hatodik forduló másik vasárnapi találkozóján a Kecskeméti RE együttese a Szolnoki RK csapatát fogadja.

A csoport állása: 1. Fino-Kaposvár 15 pont, 2. Kecskeméti RC 12 pont, 3. Debreceni EAC 8 pont, 4. Sümegi RE 7 pont, 5. Dunaferr SE 3 pont, 6. Szolnoki RK 0 pont. GA

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában