háromnapos eseménysorozat

2018.08.21. 20:41

Csonkán is értékes volt a Kohász Kupa

Még két edzőmérkőzést játszik a DKKA csapata

BALOGH TAMÁS

A záró mérkőzésre hangolódva már tudtuk, hogy a viszszamondások miatt idén mindössze háromcsapatos Kohász Kupán a győzelem a dán Viborgé lesz, amíg a második, harmadik hely a DKKA – Budaörs mérkőzésen dőlt el, előbbi végül a házigazda dunaújvárosiaké lett.

A csapatok vezetői természetesen értékelték a pénteken zárult háromnapos eseménysorozatot, Imre Vilmos, a Dunaújvárosi Kohász KA sportigazgatója a díjak átadása után nyilatkozott nekünk.

– Az az igazság, hogy felkészülési mérkőzéseken vagyunk túl. Ilyenkor minden szakvezető próbálgatja azokat a játékstílusokat és felállásokat, amik a bajnoki idény közben várhatóak lesznek. Ilyenkor egyik csapat sem eredménycentrikus, bár mindenki, minden felállásban győzni szeretne. Mindkét mérkőzésen volt esélyünk a győzelemre, ezért egy picit sajnáljuk, hogy nem tudtunk élni vele. A felkészülésnek ebben az időszakában ez a hullámzás nemcsak ránk, hanem mindhárom csapatra jellemző volt. Azt gondolom, ennek a kupasorozatnak a taktikában, védekezésben, támadásban, lerohanásban és visszarendeződésben akkor jön meg a haszna, amikor majd már frissek lesznek a lábak. Edzésmunkából játszotta a csapatunk ezt a tornát.

György László vezetőedző hasznosnak értékelte a hazai tornát is Fotó: Hankusz Kálmán

Szívesen gratuláltunk György Lászlónak, a DKKA vezetőedzőjének a csapata által megszerzett második helyhez. Ő így vélekedett az eseményről.

– Itt és most nem a megszerzett érem színe a fontos, hanem az, amit játszottunk. A Budaörs ellen az előbbiekhez képest egy kicsit tovább tudtuk tartani az előnyünket, de nem végig. Ezért azon kell dolgoznunk, hogy a mérkőzés hajrájában is nálunk maradjon, és egyértelműbb, egyszerűbb játékkal tudjuk befejezni mérkőzéseinket. Természetesen, ahogy minden mérkőzés, úgy ez a torna is hasznos volt a számunkra. A szeptember elsejei bajnoki rajtig látjuk, hogy van mit tennünk. Két tesztmérkőzésünk lesz még eddig, csütörtökön itthon az NB I/B-s Kispest ellen, majd pénteken Székesfehérváron, egyaránt 17 órakor. Utána már teljesen élesben készülünk a bajnokságra, az első, váci mérkőzésre.

Mihály Attila, a harmadik helyezett Budaörs vezetőedzője sem bánkódott az eredményhirdetés után. – 26-26 lett a vége, de azt gondolom, mindkét csapat nyert a végén. Sok hibával tarkított, de hasznos mérkőzés volt. Mindketten többféle felállást is kipróbálhattunk, aminek a tapasztalatait majd később fogjuk kamatoztatni. Az első perctől keményen védekeztünk, de több jó megoldásunk volt a második félidőben. Az elsőben a hazai csapat távoli zónából kevésbé volt veszélyes. Inkább betörésekkel, gyors közbelövésekkel és beállós játékkal dolgoztak – eredményesen. Azt gondolom, ebben az időszakban minél erősebb csapatokkal kell játszani, attól fogunk fejlődni. Éppen ezért fogadtuk el a meghívást, és ezúttal is köszönjük a hazai csapatnak a lehetőséget. Szívesen jövünk, mert mindig színvonalas, jó meccseket szoktunk játszani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában