Huszti Vanda is a válogatottal

2018.08.26. 20:07

A dunaújvárosi vízilabdázó nagyon remélte, hogy bekerülhet a vb-keretbe

A magyar női ifjúsági vízilabda-válogatott hétfőn Belgrádban megkezdi szereplését a világbajnokságon, soraiban a Dunaújvárosi Egyetem- Maarsk Graphics játékosával, Huszti Vandával.

Gallai Péter

A magyar csapat hétfőn rajtol a belgrádi korosztályos csúcseseményen Fotó: Madar Dávid/MLSZ

A dunaújvárosi játékos tavaly egy vakbél műtét miatt nem tudott bekerüli a nemzeti csapatba, éppen ezért nagyon izgult és félt is, hiszen itt már volt egy kész csapat, amely tavaly Európa-bajnoki bronzot nyert. – Új emberként nem tudtam, hogy beférhetek-e a keretbe. Nem a csapattól tartottam, mert imádom őket egytől egyig, inkább magamtól, hogy nem leszek elég jó. Próbáltam ezt minél hamarabb kiverni a fejemből, amint eszembe jutott, de nehéz koncentrálni, főleg nekem, aki amúgy mindig megküzd mindenért, majd a cél előtt elront valamit, mert megijedek és saját magamnak ártok ezzel.

A legfontosabb cél a negyeddöntő

Igazából egész nyáron ezen voltam, hogy ezt fejlesszem magamban. Nyilván nagyon reménykedtem, hogy sikerül bekerülnöm a válogatottba, de nagyon féltem a csalódástól, de amikor kimondták a két kieső nevet és nem voltam benne, nagyon boldog és büszke lettem! – fogalmazott a csapat honlapjának Huszti Vanda. A magyar csapat ma Argentína ellen kezd, kedden Kazahsztán, szedán az USA lesz a csoportellenfelünk. A mérkőzéseket a helyszínen tekinti majd meg Bíró Attila szövetségi kapitány is. – A világbajnokság női szinten, legyen az felnőtt vagy utánpótlás esemény, mindig a legkomolyabb értékmérő, lévén belépnek olyan csapatok a viadalba, mint az amerikai, az ausztrál, a kanadai, a kínai vagy legújabban a brazil. Tudjuk mi a feladatunk, igyekszünk megoldani.

A magyar csapat hétfőn rajtol a belgrádi korosztályos csúcseseményen Fotó: Madar Dávid/MLSZ

A legfontosabb cél azonban a negyeddöntő – ezt feltétlen meg kell oldani! A csoportban az Egyesült Államok ellen lesz a fő meccsünk, ezen felmérhetjük, hol tartunk ebben az új típusú erőpólóban. Ahhoz képest, hogy mennyire lyukas korosztályokat találunk, ez kifejezetten erős, egyben van, ezért reménykedhetünk – fogalmazott a szövetség honlapján dr. Faragó Tamás, aki Petőváry Zsolttal közösen irányítja a csapatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában