Ezek a fiúk győzni akarnak!

2018.06.03. 17:46

A Dunaferr hazai pályán egyenlíthet a párhacban

A szezonban az eddigi legélesebb csatájára készül a Dunaferr DUE-Renalpin FC NB I-es futsalcsapata a sportcsarnokban hétfőn este fél héttől. Miután a bronzpárharc első, idegenbeli pénteki felvonását a Swietelsky Haladás nyerte, így a dunaújvárosiak számára mindenképpen nyerni kell a folytatáshoz.

Balogh Tamás

Hosszú Ádámék (b) reméljük, ma nem fognak hadilábon állni a helyzetkihasználással

Fotó: Unger Tamás/ Vas Népe

Vajon ez a tét nagy bajt jelent a hazaiaknak, és elvehetetlen előnyt a vasi gárdának? Aligha, hiszen a két csapat hosszú évek óta nagy párharcban van egymással és ez a mostani szituáció csak egyik a sok közül.

A piros-fehérek a céljaikat roppant egyszerűen fogalmazták meg: Meg akarják szerezni a bronzérmet! A párharc két nyert meccsig tart, amennyiben a rendes játékidő döntetlen lesz, utána 2x5 perces hosszabbítás jön. Amennyiben itt sincs döntés, akkor büntetők következnek.

„Ilyen játékkal még egyszer nem lehet veszíteni!” – így összegezte tapasztalatait a dunaújvárosi csapat mentora a szombathelyi mérkőzés után. Együttesének aznapi remek játékához egy csipetnyi szerencse sem csatlakozott, ezért a Haladás örülhetett. Megérdemelten, hiszen ha szerencsével is, de berúgták helyzeteiket.

A mai folytatásban már nyilván felfrissülve és a legjobb formájukban, a győzelemre készülnek a dunaújvárosi játékosok. Persze a szombathelyieknek is vannak nyerő embereik egy páran. Mindenekelőtt Dróth, aki remekül szervezi a társai munkáját, közülük leginkább Melo José Michel olvassa jól a gondolatait. Megéri némi figyelmet fordítani De Sousa Santosra, ahogy Vidákra, vagy Öreglakira, a kapuban pedig Sásdira is.

A Dunaferr DUE-Renalpin FC csapatából most még nem tudni, kik lépnek pályára, de a pénteki keret közelít az ideálishoz… Akár a zseniális Reveland, akár az őrületes tűzben égő Rigó áll a kapuba, fel fogják adni a leckét a zöld-fehéreknek, a nekik elszántan szurkoló Cseresnyés támogatásával! Németh, Horváth, Hosszú, Szeghy nagy hatékonysággal tisztáz a kapu előterében, és egy villanás után, már csatár erényekkel lépi át a pályát. Remekül kapcsolódhat hozzájuk, vagy váltja őket Fridrich és Pál Patrik. Feltétlen meg kell idéznünk a két pókerarcú harcos gólvágót, Fekete és Schrancz állandó gólveszélyt jelentenek az ellenfeleiknek. Boldizsár és Csányi egy-egy villanásnyi lehetőségért is a hátára veszi a pályát. Ezek a fiúk nyerni akarnak.

Takó Csaba, a Dunaferr vezetőedzője így vélekedett:

– Egyszerűen a helyzetkihasználáson ment el a pénteki mérkőzés. Jobban játszottunk, mint az ellenfél, szerintem kétszer-háromszor annyi ziccert dolgoztunk ki, mint ők, de ezekből nem sikerült gólokat elérni. Mondhatnánk, a szerencse sem állt mellénk, például öt kapufát rúgtunk. Mind hozzáállásban, mind játékban, az egész csapat száz százalékot teljesített. A vereség ellenére a mérkőzés megmutatta, esélyesek vagyunk a bronzéremre.

Hosszú Ádámék (b) reméljük, ma nem fognak hadilábon állni a helyzetkihasználással
Fotó: Unger Tamás/ Vas Népe

Németh Péter: – Pénteken buta, elkerülhető gólokat kaptunk, és a helyzeteinket kihagytuk. Ezeket a hibákat ki kell köszörülnünk. Stabilabb védekezés mellett az adódó helyzeteinket értékesítenünk kell a reményeink szerint szépszámú hazai közönség biztatása mellett.

Turzó József, a Haladás vezetőedzője: – Voltak olyan periódusok, amikor jobban játszottunk, de szerintem több volt, amikor a Dunaújvárosnak ment inkább. A végére sikerült két szerencsés góllal a javunkra fordítani a meccset. Lehetett volna akár fordítva is, de szerencsére a javunkra dőlt el az első párharc. Mivel nálunk az előny, akkor sincs baj, ha nem sikerül nyerni.

Dróth Zoltán: – Úgy érzem jó, de kicsit kaotikus volt a mérkőzés. Ha nagyon le szeretném egyszerűsíteni, akkor azt mondanám, az a csapat győzött, amelyik a legtöbb helyzetet berúgta, mert mindkét oldalon nagyon sok volt belőle. Örülök, hogy ebből most mi jöttünk ki jól, de úgy érzem, hétfőre össze kell raknunk a védekezésünket, mert sok gólszerzési lehetőséget adtunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában