Sokadszor ismét a csúcspontra

2018.04.03. 20:35

Szerdán este hét órakor kezdődik a BVSC elleni párharc

Szerdán este 19 órától hazai medencében, azaz a Fabó Éva Sport­uszodában kezdi meg a magyar női vízilabda-bajnokság elődöntőjének párharcát a DUE-­Maarks-Graphics csapata a már szokásosnak mondható rivális, a fővárosi vasutas klub, a BVSC ellen. A tét a finálé.

Szabó Szabolcs

Mihók Attila szerint döntő lesz, melyik csapat bírja jobban a folyamatos csúcsterhelést Fotó: ZsE

Összességében egy remek, bravúrokkal telített szezont mondhat magáénak eddig női pólócsapatunk, amely erőn felül teljesített a nemzetközi porondon, az Euroligában. A Mihók Attila vezette gárda a hazai háromgólos hátrányát ledolgozta a Catania elleni idegenbeli visszavágón, a negyeddöntőben, ám a merőben jótékonynak mondható bírói segédlettel végül az olasz sztárcsapat jutott tovább. A sikerélménnyel felérő kiesés után nem sok pihenési lehetőség jutott a kulcsjátékosoknak, akik szűk 12 órán belül már a válogatottnál voltak.

– A játékosok szempontjából nagyon sűrű ez a szezon és szakmailag ezt nem is igazán látom indokoltnak. Bár részben más a válogatott, és más a klubcsapatok érdeke, azért a cél közös, hogy jó állapotban lévő pólósok meccseljenenek egy egészségesnek mondható terhelés mellett. Sokan vallják ezt, de végül nem történik semmi… A probléma ezzel a struktúrával az, hogy rendre új csapatot kell építeni. Bár kiestünk, mégis egy pozitív töltéssel jöttünk haza Cataniából, hiszen a világ egyik elitgárdáját vertük meg három góllal, rendes játékidőben. Jó lett volna, ha mindezt egy nyugalmi időszakba is át tudjuk menteni, és ebből tudunk meríteni a bajnokság és a LEN Kupa végjátékára. Természetesen ez nem lehet kifogás, hiszen aktuális és egyben már hagyományos bajnoki elődöntős riválisunk, a BVSC is hasonló cipőben jár – mondta el lapunknak Mihók Attila, akit a párharc esélyeiről is kérdeztünk.

– A szokásos százalékos tippversenyre nem vállalkoznék.

Mihók Attila szerint döntő lesz, melyik csapat bírja jobban a folyamatos csúcsterhelést Fotó: ZsE

A bajnokság mindkét csapat számára most újrakezdődik. Tavalyelőtt mi, tavaly pedig ők döntőzhettek, ennyi, a lényeg az lesz, hogy mi történik ma este a medencében. Természetesen arra törekszünk, hogy győztes találkozóval kezdjük a párharcot, de erre készül az ellenfél is. E szezonban is már sokadjára kell csúcspontra járatni magunkat, de ez a feladat, hiszen most dől el minden a végjátékban. Igaz ez a bajnokságra és a nemzetközi porondra is. Fizikálisan rendben vagyunk, taktikailag is felkészültünk, kérdés, hogy miként tudjuk megvalósítani mindazt, ami egy sikeres párharc megvívásához kell. Én bízom a csapatomban, tudom, hogy elvégeztük a kellő munkát. A BVSC-vel mindig is kiélezett párharcot vívtunk az utóbbi években, megérzésem szerint most sem lesz másként.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában