Az ország legjobb sportolói

2018.03.04. 21:51

A RISKA Játékos Sportverseny Diákolimpia döntője a városban

Idén Dunaújváros fogadta a Magyar Diáksport Szövetség rendezésében a RISKA Játékos Sportverseny Diák­olimpia döntőjét.

Balla Tibor

Az ünnepélyes megnyitón Németh Petra, a Széchenyi gimnázium tanulója énekelte a Himnuszt, majd dr. Illés Boglárka ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkár köszöntőjében elmondta, számokban is kimutatható, hogy egyre több gyermek válik sportolóvá az utóbbi évek folyamatainak köszönhetően. Kijelentette, a döntőn résztvevő 8 csapatot 250 közül választották ki. Mint mondta, nagyon fontosnak tartják, hogy a fiatalok megismerjék a sportot, felélesszék bennük a sport iránti szeretetet, megismerjék azt az élményt, a közösségi erőt, amit a sport adhat. A sporton keresztül nő a kitartásuk, koncentrációs képességük és önbizalmuk. A másik fontos terület a tehetséggondozás, miután már óvodás korban kitűnik, ha valaki valamely sportban tehetséges.

Az eskü szövegét Gurisatti Gréta válogatott vízilabdázó mondta elő a diákolimpikonoknak

Az az elsődleges cél, hogy meg tudjuk teremteni a támogató környezetet, amely elősegíti a fiatalok tehetségének a kibontakoztatását. E célt szolgálja a nemzeti tehetségprogram, amelyben évente 350 ezer gyermek vesz részt. Dunaújvárost a többszörös diákolimpiai győztes, később a magyar karate-válogatott csapatkapitánya, Lassing­leitner Fruzsina képviselte. A házigazda, a Dunaújvárosi Egyetem nevében dr. András István rektor köszöntötte a versenyzőket. Kijelentette, büszke az egyetem első osztályú klubokban remeklő sportolóira. Dr. Molnár András, a Magyar Diáksport Szövetség Stratégiai igazgatója hivatalosan megnyitotta a rendezvényt, majd Gurisatti Gréta vízilabdázó mondta el az olimpiai eskü szövegét.

A versengés előtt rendkívül fontos a bemelegítés is Fotók: Zsedrovits Enikő

Az ünnepélyes megnyitó után tíz versenyszámban bizonyították rátermettségüket a kicsik. A krumpliültetés, talicskaváltó, alagúton át, labdás ügyességi váltó, várfoglaló, páros adogatás, karikakirakó, ügyeskedj a labdával, alagút-akadály és bombázó elnevezésű feladatokban a csapatok sportszerűen játszottak a szülők és a szurkolók biztatása mellett. Szinte végig vezetett a Szombathelyi Zrínyi Ilona Általános Iskola csapata, és végül ők nyertek a Riska Játékos Sportverseny Diákolimpia országos döntőjében. Az eseményt a No Control Dance Group és a Spartan Cheerleading Sportegyesület műsora színesítette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában