önkormányzati elismerés

2017.12.18. 21:11

Eredményes dunaújvárosi sportolók és edzőik vehettek át jutalmukat

Az eredményes dunaújvárosi sportolókat és trénereiket jutalmazták hétfőn délelőtt a városházán.

Gallai Péter

Ismét sokan öregbítették Dunaújváros és az ország jó hírét a hazai és nemzetközi versenyeken – a díjazottak közül nem mindenki tudott személyesen jelen lenni a hétfői ünnepségen Fotó: Ady Géza

A város önkormányzata, elismerve a sport kiemelkedő jelentőségét, rendeletben szabályozta, hogy eredményességi jutalomban részesül annak a dunaújvárosi székhelyű sportszervezetnek igazolt versenyzője, aki a Nemzetközi Olimpiai Bizottság által elismert sportág egyéni versenyszámában, vagy csapatsportágban felnőtt világbajnokságon, Európa-bajnokságon 1-6. helyezést, vagy országos magyar bajnokságon érmes helyezést ér el. Illetve az a dunaújvárosi székhelyű sportegyesület 14. életévét betöltött igazolt versenyzője, aki a Nemzetközi Olimpiai Bizottság által elismert sportág egyéni versenyszámában vagy csapatsportágban utánpótlás korosztályú (junior, ifjúsági) vb-n, Eb-n érmes helyezést ér el, vagy magyar bajnoki címet szerez. Emellett ezen sportolók felkészítő edzői is jutalomban részesültek hétfőn, a polgármesteri hivatal dísztermében rendezett ünnepségen.

Izsák Máté bizottsági elnök többek között Kiss Károly birkózóedzőnek adott át jutalmat
Fotó: Ady Géza

Izsák Máté, az oktatási, kulturális, ifjúsági és sportbizottság elnöke az önkormányzat rendelete alapján idén az alábbi sportolók és edzők tevékenységét jutalmazta.

Hajdu Jonatán, Slihoczki Ádám, Kiss Balázs és edzőjük, Molnár Gergely (Dunaferr SE kajak-kenu).

Kardos Róbert és edzője Kiss Károly (Dunaferr SE birkózás).

Selmeci Levente és edzője, Kovács József (Dunaferr SE úszás).

Kovács Zsófia és edzője, Trenka János, valamint Jakab Noémi, Miklós Dorina, Halász Réka Szimonetta és edzőik Badics Réka, Török Dániel (Dunaferr SE torna). Gurisatti Gyula paralimpikon sportlövő és edzője Karácsony Gyula.

Ismét sokan öregbítették Dunaújváros és az ország jó hírét a hazai és nemzetközi versenyeken – a díjazottak közül nem mindenki tudott személyesen jelen lenni a hétfői ünnepségen Fotó: Ady Géza

- Egy politikus életében vannak nagyon szép pillanatok, ez a mai is egy ilyen, hiszen sok sportolót díjazhattunk. Remélem, jövőre, s minden évben egyre több dunaújvárosi versenyzőt és edzőt jutalmazhatunk. Úgy gondolom, a jelen és a jövő olimpikonjait részesíthettük a magunk eszközeivel elismerésben. Kívánom, hogy mindenki legalább hasonló, vagy még nagyobb sikereket érjen el. Nagyon szépen köszönjük, hogy Dunaújvárost, illetve a nemzetközi versenyeken Magyarországot is képviselik – fogalmazott pohárköszöntőjében Izsák Máté, aki mindenkinek áldott és békés karácsonyi ünnepeket is kíván ezen alkalomból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában