Verseny

2017.11.01. 11:10

A nagyvenyimi atléták sikeresen vették az akadályokat

A nagyvenyimi iskola ifjú atlétái nyáron sem pihentek. Szorgalmasan készültek az őszi versenyekre. Kitartó munkájuknak meg is lett az eredménye.

Olvasó

Először szeptember 22-én Veszprémben a Sport XXI Közép-Dunántúli Régiójának pályaversenyén remekeltek. Legeredményesebben Hekele Dániel szerepelt, aki a 60m síkfutásban arany, távolugrásban pedig ezüstérmet szerzett. Két második hellyel büszkélkedhetett Wéber Róbert, 60m futásban és távolugrásban is ezüstérmes lett. Bátor futással és nagyszerű idővel Rauf Péter Pál 1000m-es síkfutásban diadalmaskodott, így az ő nyakába is aranyérem kerülhetett. Balogh Mátyás pedig kislabdahajításban szerzett szépen csillogó ezüstérmet.

Október 7-én még rangosabb versenyen szerepeltek a venyimi gyerekek. A gyermek korosztály legjelentősebb versenyén, Budapest Nyílt Gyermekbajnokságán szintén kiváló eredményeknek örülhetett a nagyvenyimi csapat. Wéber Róbert 60m-es síkfutásban nagyszerűen küzdve első helyezést szerzett!Távolugrásban pedig az utolsó kísérletével egyéni csúccsal ezüstérmes eredményt ért el. Így Robi a Budapesti Ikarus SE atlétikai centrumában kétszer is a dobogóra állhatott.

Ezen a versenyen is kiváló teljesítményt nyújtott Hekele Dániel. Daninak volt a legnehezebb dolga, hiszen ő fiatalabbként a gyermek korosztály legidősebb évfolyamával versenyzett együtt. 60 m-es síkfutásban így is a B döntőbe verekedte be magát. Távolugrásban pedig a korosztályában kiemelkedő eredménynek számító 4,38 m-es ugrással negyedik helyezést szerzett.

Kiválóan helyt állt Balogh Mátyás is, távolugrásban egyéni csúcsot ugrott, kislabdadobásban is, távolban is a nagyszámú indulók között a középmezőnyben végzett.

A nagyvenyimi lányokat ezen a versenyen Hamar Virág képviselte. Virág még csak most kezdte a rendszeres edzéseket, de szépen helyt állt távolugrásban, kislabdahajításban pedig 4. helyet ért el.

A nagyvenyimi gyerekek kiváló eredményeinek értékét az is növeli, hogy az ország legnagyobb egyesületeinek versenyzői között is nagyszerűen helyt állnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában