Hősiesen küzdött a DPASE

2017.11.29. 20:02

A túl szigorú kiállítás döntően befolyásolta a végeredmény kialakulását

A 2017/2018. évi Magyar Kupa nyolcadik fordulójában az NB I-es Balmazújváros együttesét fogadta tegnap a Dunaújváros PASE harmadosztályú labdarúgócsapata.

GRÓF ANDRÁS

A piros mezes Barna Zsolt nagyott küzdött Sigér Dáviddal

A dermesztő hidegben jól kezdte a mérkőzést a hazai gárda. Az első öt percben zömében a vendégek térfelén pattogott a labda, ám az első ellentámadásból megszerezte a vezetést az első osztályú együttes. Egy jobb oldali középre adást követően a figyelmetlen védők mellett a hosszún érkező Arabuli kapta a labdát, aki egy átvételt követően hét méterről a bal alsó sarokba gurított (0-1). A középkezdést követően Zvara huszonöt méterről leadott lövése alig kerülte el a vendégek kapuját. A tizenkettedik percben Csehi Tamás balról ívelt középre, de Barna Zsolt visszagurítását a vendégek kapusa felszedte. A félidő közepén a kiugró Szepessy elől mentett a kifutó kapus. A harminchetedik percben Zvara távoli szabadrúgása megpattant a sorfalon, így Szécsi csak szögletre tudta ütni a labdát. A sarokrúgást követően Szepessy fejjel veszélyeztetett. A második félidő elején Király Bence bombázott fölé. A hatvanadik percben Dorogi Renátó lövését hárította Szécsi. Hét perccel később Csendes szabálytalankodott a kiugró Arabulival szemben. A játékvezető túl szigorúan kiállította az újvárosiak védőjét. A hazaiak játékán nem látszott az emberhátrány. Bátran vezették a veszélyes támadásokat, aminek meg is lett az eredménye. A 77. percben Csehi Tamás fejjel indította a tizenhatoson belül helyzetbe kerülő Tóth Tibort, aki a kapu jobb alsó sarkába lőtt (1-1). A játékidő végéig mindkét csapat nyílt sisakkal támadott. Több nagy lehetőség adódott mind a két kapu előtt, de az eredmény nem változott.

A szurkolók a télies időjárás ellenére jól szórakoztak a kupamérkőzésen Fotók: Zsedrovits Enikő

A hosszabbítás első félidejében sem sikerült a csapatoknak a hálóba találniuk. Az extra játékidő tizenkilencedik percében újra vezetéshez jutottak a vendégek. Uzoma bal oldali beadására Kovács Ádám érkezett a legjobb ütembe, és közelről a hálóba lőtt (1-2). Az utolsó percben ismét ő talált az újvárosi kapuba, ami tulajdonképpen a kegyelemdöfés volt az emberhátrányban játszó dunaújvárosiak számára (1-3).

A piros mezes Barna Zsolt nagyott küzdött Sigér Dáviddal

A forduló további eredményei: Kisvárda – Puskás Akadémia FC 0-1, Soroksár FC – Diósgyőri VTK 1-3, Gyöngyösi AK – Budapest Honvéd 0-4, Budafoki MTE – Debreceni VSC 0-3, Vecsési FC – Újpest FC 0-5, Vác FC – Videoton FC 3-1, UFC Nagykanizsa – Érdi VSE 3-2, Nagyecsed RSE – BFC Siófok 0-4, Sényő – Rákosmente KSE 2-0, Termálfürdő Tiszaújváros – Békéscsaba Előre 0-2, Szarvasi FC – Zalaegerszegi TE 0-3, Cigánd SE – Dorogi FC 0-2, Aqvital FC Csákvár – Paksi FC 0-1, ETO FC Győr – Nyíregyháza FC 3-1. Az MTK Budapest – Gyirmót FC Győr találkozó lapzárta után fejeződött be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában