acélbikák

2017.11.27. 19:43

Tudta, hogy előbb vagy utóbb hazajön

Orbán Attila (27 éves) jégkorongozó hét év után tért vissza Dunaújvárosba, ahol nevelkedett. Székesfehérváron töltött hét szezont, majd nyáron egy kicsit kacskaringós lett az útja.

AGÁRDY CSABA

Orbán Attila három mérkőzéses eltiltása miatt csapata legutóbbi két meccsét a kispad mellől nézhette végig. A „bünti” azért van, mert a MAC elleni Magyar Kupa meccsen – Rejtő Jenő után szabadon – egyszerre két budapesti játékost is inzultált Fotó: ZsE

A székesfehérvári EBEL-csapatból Debrecenbe igazolt, ahol nyáron csődbe ment a klub, majd a szlovák extraligás Érsekújvár szerződtette, de egy hónap után elváltak az útjaik, ekkor igazolt haza, Dunaújvárosba, az Acélbikákhoz.

Nagy reményekkel szerződött Érsekújvárra, ahol nagy reményekkel is várták. Mi volt az oka a nagyon gyors elválásnak?

- A felkészülési mérkőzéseken játszottam, szerintem nem is rosszul, de nem tudtunk közös nevezőre jutni a vezetőséggel, ezért úgy döntöttünk, jobb ha békében elválunk.

Hogyan került vissza Dunaújvárosba?

- Azari Zsolttal, a klub elnökével az elmúlt években sokat találkoztunk, beszélgettünk, többször is szóba hozta, mi lenne, ha hazajönnék. Most is ez történt, örültem ennek a lehetőségnek. Szívesen fogadtam el az ajánlatát, hiszen itt nőttem fel. De az is az igazsághoz tartozik, mindig is tudtam, előbb vagy utóbb visszatérek. Sőt, amikor bedőlt a debreceni és az érsekújvári „kalandom”, már biztos voltam abban, hogy hazajövök.

Orbán Attila három mérkőzéses eltiltása miatt csapata legutóbbi két meccsét a kispad mellől nézhette végig. A „bünti” azért van, mert a MAC elleni Magyar Kupa meccsen – Rejtő Jenő után szabadon – egyszerre két budapesti játékost is inzultált
Fotó: ZsE

 

Az érezelmeken kívül mi döntött az Acélbikák mellett?

- Voltak külföldi ajánlataim, de nem akartam légióskodni. Biztos pontot akartam, ahol számítanak rám, ahol meghatározó ember lehetek. Az Azari Zsolt részéről felajánlott feltételek és az elképzelések tetszettek, korrektek voltak. Zsazsa bá (Azari Zsolt – a szerk.) mindig korrekt volt velem, akkor is, amikor hét éve a fejlődésem érdekében elengedett Székesfehérvárra.

Hét év távollét után milyenek a tapasztalatai a régi-új klubjánál?

- Minden pozitív számomra. Profi stábbal, két nagyon jó edzővel dolgozhatok, a pálya pedig, még mindig az ország egyik legjobbja. Szívesen lehet itt jégkorongozni, bárki számára, így természetesen számomra is.

A vezetés nem titkolt célja, hogy a négy között szeretné látni a csapatot az Erste Ligában. Reálisnak tartja ezt az elvárást?

- Ehhez szerintem extrateljesítmény kell. A pénzügyi lehetőségeinkhez képest reális helyen állunk most, hatodikak vagyunk, de fiatal, nagy szívű csapatunk van, és ez nagyon fontos. Ha a pénzügyi lehetőségeket veszem figyelembe, akkor az ötödik-hatodik hely megszerzése sem egyszerű dolog. Vannak klubok, ahol három-négyszeres a költségvetés, mint nálunk. Persze egyáltalán nem lehetetlen, hogy meglepetést okozzunk. Emlékezzünk vissza, legutóbb milyen kevesen múlott, hogy a négy közé jutásért nem búcsúztatta el a csapat a későbbi bronzérmes Újpestet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában