edzőtábor

2017.10.30. 19:35

Ezek a sikerek önbizalmat adnak

Egy hét alatt Európa két topcsapatát is legyőzte a Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics női vízilabda-együttese.

GALLAI PÉTER

Közös csapatkép az Újpest elleni győzelem után, okkal örülhettek a lányok Fotó: DFVE

Mihók Attila alakulata előbb egy hetet töltött el a görög Olympiakosz Pireusz meghívására Athénban, az edzőtábor alatt a gyakorlások nagyon kemények és harciasak voltak. Több meccsen is összeverekedtek a lányok egymással, de ez szinte elengedhetetlen egy ilyen hosszú hét alatt. Végül hivatalos összecsapáson is megmérkőzött egymással a két fél, s mégha barátságos mérkőzésről is volt szó, az Euroliga 2015-ös első helyezettjét, illetve a sorozat tavalyi negyedikjét 13-6-ra sikerült legyőzni.

Majd következett a Magyar Kupa, amelynek budapesti selejtezőjében első helyen zárt a csapat, utolsó meccsükön a címvédő és bajnok Újpestet verték meg 10-9-re. Igaz, a továbbjutás szempontjából nem volt már tét, ennek ellenére ez a siker nagy önbizalmat adhat a csapatnak.

- Eseménydús héten vagyunk túl. Péntekig Athénban edzettünk a világ egyik legjobb klubjával. Volt egy hivatalos meccs is, ahol elég nagy gólkülönbséggel nyertünk. Ebből sok önbizalmat kell merítenünk, de más szempontból is hasznos volt ez az időszak. Hét végén pedig a Magyar Kupa-forduló volt. Négy meccsből három győzelem és egy döntetlen lett a mérleg. Azt gondolom, hogy az UVSE elleni megnyert meccs a legfontosabb, még ha tét nélküli is volt, de azért nem sok csapat mondhatja el magáról, hogy egy héten belül sikerül győznie két Euroliga-győzelemre is esélyes alakulat ellen. Ez is mutatja, megéri az a sok munka, amit eddig befektettünk, és még csak október végén járunk – fogalmazott a csapatkapitány, Garda Krisztina.

Közös csapatkép az Újpest elleni győzelem után, okkal örülhettek a lányok
Fotó: DFVE

A csapat legközelebb csütörtökön este Szegeden játszik bajnokit, egy korábbról elhalasztott mérkőzést pótolnak 18.30 órától.

Szintén ide kapcsolódó hír, hogy Bíró Attila szövetségi kapitány hétfőn és kedden válogatott összetartásra hívta össze a válogatott keretet, amelyből az európai szuperkupa-meccsre készülő UVSE klasszisai hiányoznak. Ma a klubcsapat lesz a válogatott ellenfele edzőmérkőzésen.

A keretben a DUE-Maarsk hat pólósa kapott helyet, Gurisatti, Szilágyi, Garda, Horváth mellett a már korábban debütált Vályi Vanda, és első alkalommal Mchunu Hlengiwe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában