idegenben szenvedett vereség

2017.10.17. 11:00

Megszakadt a Mezőfalva szériája

FEJÉR MEGYE A 10. fordulót játszották le a csapatok Fejér megye első osztályú labdarúgó-bajnokságában. Az eddigi listavezető Ercsi újabb rangadót vesztett.

Káldor András

A Gárdony rutinos védője, Rodenbücher István (sárga) vezet támadást, mellett Rebők Imre Fotó: KA

Ercsi Kinizsi-Gárdony – Agárdi Gyógyfürdő

0-2 (0-0)

Ercsi, 100 néző.

Vezette: Jakab Zoltán.

Ercsi Kinizsi: Hodula – Hoffmann, Gróf, Rapai, Rebők – Ivacs, Nagy R., Hosszú, Kovács P. – Szalánczi, Kővári L. (Kondreska). Vezetőedző: Gróf András.

Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő: Heim – Rodenbücher, Kocsis D., Berndt (Nagy), Ihász (Balogh) – Balogh Á., Spánitz L. (Bogács), Ambrus (Tóth), Klauz – Hanák, Fodor. Vezetőedző: Balogh Zsolt.

Gól: Hanák (55.), Spánitz L. (67.).

Kiállítva: Rodenbücher (73.).

Jók: senki, illetve Hanák, Ihász, Spánitz L.

Kevesen voltak kíváncsiak a forduló egyik rangadójára, pedig szép őszi idő várta a kilátogatókat. Nyolc nap alatt harmadik mérkőzését játszotta a hazai csapat, ami erősen rányomta bélyegét a teljesítményükre. Kapkodó, széteső játék, bizonytalankodó védők és kapus, sokat hibázó középpályások, kapura veszélytelen csatárok voltak a Kinizsinél. Ilyenkor jönnek az egyéni hibák, amit egy jó csapat ki is használ. Ez meg is történt, Hanák és Spánitz révén két fejesgól döntött az 55., és a 67. percben, 0-2. A 73. percben Rodenbüchert állította ki a játékvezető, második sárga lapja után. Egy hét alatt mindent lerombolt az Ercsi, nem lehet ráismerni a társaságra, igaz, Gróf András vezetőedző 12-13 fős kerettel kénytelen dolgozni hetek óta. A második rangadót is elveszítették hazai pályán, és gólt sem szereztek, ami azért érdekes, mert az első hét fordulóban 33 gólt rúgtak az Ercsi labdarúgói.

Sárbogárd – Baracs

3-1 (0-1)

Sárbogárd, 150 néző.

Vezette: Jónás Péter.

Sárbogárd: Nyári – Gráczer Bence, Nagy Á., Tóth Zs., Hegedűs Gy. (Lajtos) – Gulyás-Kovács, Bezerédi (Nagy K.), Boros B. (Gráczer Bálint), Gráczer G. – Laták, Krajcsovics (Horváth Á.). Vezetőedző: Viktor Ferenc.

Baracs: Tóth N. – Fülöp, Rezes (Szurma), Bartók S., Horváth D. – Éliás, Czifra (Sebestyén), Badi, Szili Sz. – Nagy D. (Balogh D.), Varga T. Vezetőedző: Gyalus Zoltán

Gól: Gráczer Bence (49., 52.), Gráczer Bálint (62.), illetve Bartók S. (6.).

Jók: Laták, Gráczer Bence, illetve Tóth N.

A mérkőzés első percétől a Sárbogárd sorra vezette támadásait, amíg a vendégek védelme sikeresen állt a lábán, és a kapuban Tóth bravúros védéseivel akadályozta meg a hazai gólszerzést. A 6. percben Gulyás-Kovács szöglete után a vendégek megszerezték a labdát, és a villámgyors ellentámadást Hegedűs a büntetőterületen belül szabálytalanul állította meg. A 11-est Bartók S. a kapu bal oldalába lőtte, 0-1. A folytatást szögletek, kimaradt ziccerek, és Tóth N. káprázatos védései jellemezték. A szünet után kettős cserét határozott el Viktor, Horváth és Gráczer beállítása remek húzásnak bizonyult. Felpörögtek az események, és a 49. percben Gulyás-Kovács jobbról beívelt szögletét Gráczer 6 méterről a kapu közepébe lőtte, 1-1. Az 52. percben Gulyás-Kovács jobbról ívelt be szögletet, ezt Gráczer ismét 6 méterről fejelte a léc alá, 2-1. A bogárdiak felszabadult játéka a 62. percben újabb találatot eredményezett, Horváth Á. a felezővonalnál kapott labdát keresztbe lőtte a jobb oldalon induló Gráczer Bencének, aki védőjét lefutva 15 méterről – a kapufát érintve – a bal alsó sarokba bombázott, 3-1.

Lajoskomárom -

Martonvásár 0-3 (0-1)

Lajoskomárom, 150 néző.

Lajoskomárom: Sári – Nyári, Kövecses (Berta), Posta, Gergő (Vései) – Nyitrai, Falvai, Borbás, Fodor M. – Czéhmeiszter, Szabó Z. Vezetőedző: Miskovicz Bálint.

Martonvásár: Végh – Hernádi, Vörös F. (Tokodi), Radics (Kádár), Neuvert (Berczi) – Sinan (Cziklin), Kanyó, Magyar B. (Kovács D.), Kővári F. – Szilágyi I., Cservenka. Vezetőedző: Patkós Csaba Gól: Sinan (44., 77.), Kanyó (83.).

Jók: senki, illetve Sinan, Kővári F., Kanyó.

Tordas – Sárosd 2-2 (0-1)

Vezette: Cseh Roland.

Tordas: Boros R. – Szabó Balázs, Barbai, Kun, Hermann – Kőszegi, Szmok, Vörös F., Szabó T. (Kiss S.) – Berki (Gergely), Pongrácz. Vezetőedző: Korolovszky Gábor.

Sárosd: Rigó – Susa, Dvéri Zs. (Rottmann), Truszek (Ladányi), Killer M. (Kargl) – Lendvai, Meszlényi, Vajda, Kovács Á. (Szurovcsják L.) – Kovács S. (Arany), Szabó N. Vezetőedző: Dvéri Zsolt.

Gól: Kiss S. (65.), Gergely (87.), illetve Truszek (5.), Dvéri Zs. (51.).

Jók: Kőszegi, Kiss S., illetve Dvéri Zs., Truszek

Enying – Mezőfalva

4-0 (3-0)

Enying, 100 néző.

Vezette: Rózsa József.

Enying: Molnár B. – Kovács L. (Papp G.), Kalló, Gál M. (Molnár L.), Rados – Boda (Szőke), Gergye (Varga Á.), Harangozó (Gergics), Paluska – Spergli, Báles.

Vezetőedző: Vas Tibor.

Mezőfalva: Antal – Balázs (Kovács A.), Szabó E., Móricz, Sági J. – Csányi, Sági R., Vörös B., Mekota – Bartus, Oroszi. Vezetőedző: Masinka László.

Gól: Kovács L. (20., 67.), Harangozó (23.), Boda (34.).

Jók: Kovács L., Gál M., Báles, Kalló, Boda, Paluska, illetve senki.

Az első negyedórában kiegyenlített játék folyt, mindkét együttes előtt adódtak kisebb-nagyobb lehetőségek. A 20. percben Paluska szerzett labdát az ellenfél alapvonalánál, pontos beadását Kovács csúsztatta a hosszú sarokba, 1-0. A 23. percben ismét Paluska előtt adódott egy lehetőség, de a labda végül Harangozót találta tiszta helyzetben, aki higgadtan emelt a kapus fölött a hálóba, 2-0. A 34. percben egy vendég szabadrúgás talált az enyingi hálóba, de Rózsa játékvezető érvénytelenítette a találatot lesállás miatt. Az ellentámadásból többször is kapura lőhettek a hazaiak, végül Boda nagyszerű labdaszerzése után lőtte ki a hosszú sarkot, 3-0. Majd a 60. percig kellett várni az első komoly helyzetre, ismét Paluska volt résen, és csípett el labdát elöl, de ziccerben buktatta őt a vendégek kapusa. Antal hibáját javítva jó reflexszel hárította a sértett által elvégzett büntetőt. A 67. percben egy sarokrúgás után ismét Kovács villant, és a lecsorgó labdát kotorta a gólvonalon túlra, 4-0. Remek játékkal ajándékozta meg szurkolóit a hazai csapat, s az őszi szezonban először szerezte meg a három pontot.

Polgárdi – Bicske 1-5 (0-3)

Polgárdi, 150 néző.

Polgárdi: Berta (Tóth Á.) – Petrovics, Csizmadia G., Csrepka Máté, Somogyi E. (Schultz) – Cseh (Kókány), Farkas D., Tóth P., Holka – Farádi (Tóth V.), Kosztolányi. Vezetőedző: Egerszegi Zoltán.

Bicske: Milinte – Lengyel, Máj, Burucz, Sötét (Harangozó) – Szilágyi (Bencze), Németh E. (Jakab), Móri (Molnár A.), Facskó (Máté) – Molnár V., Tornyai. Vezetőedző: Móri Tamás. Gól: Kosztolányi (84.), ill. Németh (2.), Molnár V. (17.), Máj (27.), Sötét (47.), Móri (60.).

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában