EHF Kupa

2017.10.24. 19:24

Irgalmatlan nehéz mérkőzések előtt a Kohász

Aki ismeri a dániai női kézilabda történetét (a legnépszerűbb sportág náluk), tudja, hogy a koppenhágai csapat tizenkét alkalommal volt országos bajnok. Többször szerzett ezüst- és bronzérmet a dán bajnokságban. A Koppenhága csapata lesz az EHF Kupában a következő ellenfél.

Jankó Árpád

DKKA

Idén történt: Anne Mette Hansen dán válogatott jobbátlövő nyáron igazolt a Győri Rába ETO csapatához. A dán válogatott háromszor nyert olimpiai aranyérmet. Ami pedig nagyon irigylésre méltó a dán kézilabdában, az a mentalitás. A dán kézilabdázók már fiatal korban sem tehernek, szenvedésnek tartják a kézilabdázást, hanem örömnek. Jókedvűen kézilabdáznak. És még valami a szakmai titkukból: fontosnak tartják a dán szakemberek már fiatal korban is az atlétikai képzést, a futást, az erőnlét fejlesztését, a térd, a váll, a karok, a boka erősítését. Mindenképpen élvezetes, remélhetően kiváló csemege lesz a D. Kohász és a Koppenhága csatája. De ez még odébb van.

Most György Lászlótól a romániai túráról, a továbbjutásról kértünk összefoglalást.

- Nagyon hosszú volt az utunk, de minden rendben zajlott. A mérkőzésen bár kikaptunk két góllal, kivívtuk a továbbjutást. Az első mérkőzésen az itthoni hétgólos győzelmünk révén sikerült előre lépnünk az EHF Kupában. A romániai visszavágón próbált a hazai csapat gyors futással, állandó nyomással sakkban tartani bennünket, de emberfogással, nyitott védekezéssel, fegyelmezett játékkal, támadásokkal ezt megakadályoztuk. Nem engedtük, hogy egy gólról növeljék az előnyüket, tehát mindig a mérkőzésben maradtunk. A második félidőben a kapusteljesítményünk is feljavult. A jól cselező Bouti Fruzsina beállításával a szélsőjátékunkat is megoldottuk. Sajnos nem játszhatott Kazai Anita bokasérülése miatt. Természetesen nagyon örülünk a továbbjutásnak. A román vendéglátók rendkívül barátságosak voltak. A polgármester, aki a csapat tulajdonosa fogadást adott a tiszteletünkre, sok sikert kívánt nekünk a folytatásra. Hozzáteszem, a mérkőzés után megtapsolták a csapatunkat a rendkívül sportszerű Roman szurkolói.

György László szép kihívásnak tartja a pénteki mérkőzést is Fotó: Zsedrovits Enikő

György László vezetőedző természetesen és érthetően csak röviden foglalkozott az újabb kupamérkőzéssel, a leendő dán ellenfelünkkel.

- A legnehezebb csapatot sorsolták ki nekünk. Nehéz dolgunk lesz a Koppenhága ellen, amelyben a dánokon kívül szerepel holland, norvég, svéd, francia játékos is. A feladat adva van. Mit mondjak, szép kihívást jelent ez a mérkőzés. De ugyanezt mondhatom a pénteki Győri ETO elleni bajnoki találkozóról. Ambros Martin edzőkolléga csapata is sztárokból, a fele légiós válogatottból áll. Talán még erősebb most az Audi mint régebben volt. A találkozó pénteken 18 órakor kezdődik Győrben. Erre a mérkőzésre nem készülünk másképp, hanem úgy, ahogy az eddigiekre. Nyilván ilyen erős együttessel szemben tisztességes helytállást várok. Nem mi vagyunk az esélyesek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában