Világbajnokság

2017.09.12. 19:52

Hatodik helyen végzett a magyar junior vízilabda válogatott!

A hatodik helyen végzett a junior női vízilabda-válogatott a görögországi világbajnokságon, soraiban a DUE-Maarsk Graphics három játékosával.

Gallai Péter

Vályi

A dunaújvárosi klubot Brezovszki Gerda, Mchunu Hlengiwe és Vályi Vanda képviselte. A csapat a szombati helyosztón az Egyesült Államoktól kapott ki 4-2-re, így végzett a hatodik helyen.

Brezovszki Gerda így beszélt arról, hogyan is élte meg első világeseményét: – Igyekeztem mindig a száz százalékot nyújtani, amikor csak lehetőséget kaptam a vízben. Első világversenyem volt, szóval hihetetlen nagy élménnyel lettem most gazdagabb. A győztes meccsek után nagyon „király” volt a hangulat. A vesztes mérkőzések pedig annyira összehoztak minket, hogy a végére egyre jobban tudtunk együttműködni, mint csapat.

Vályi Vanda a válogatott egyik húzóembere volt Fotó: ZsE

Vályi Vanda, aki a nyolcaddöntőben öt gólt szerzett az ausztrálok ellen, így nyilatkozott:

- Sokat tanított ez a világbajnokság nekem. Elsődlegesen azt, hogy fizikálisan még többet kell fejlődni. Egyre jobb és jobb csapatokkal találkozom, hiába volt ez már a negyedik versenyem, még mindig érnek meglepetések. Nagyon köszönöm a dunaújvárosi egyesületnek, hiszen egész évben olyan edzésmunkát kapok Mihók Attila vezetőedzőtől, Kovács Józseftől az úszóedzéseken, Fülöp Tibortól a lábtempóedzéseken valamint a konditeremben is Hegyi Ádámtól, hogy egy ilyen világversenyre kijuthattam, és ott így tudok szerepelni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában