Jam és rap

2024.03.22. 18:00

A freestyle helyi királyát keresi a dunaújvárosi zenekar

Rapperek, freestyleosok jelentkezését várja a dunaújvárosi IAM Society formáció. AZt tervezik, hogy a nyár elején összegyűjtik a környék (és az ország) rappaereit, freestylozni vágyó embereit, hogy együtt improvizáljanak velük a Munkásművelődési Központban, szabadtéren.

Balla Tibor

Almási Endre zenekara a Sugárúti Fesztiválon 2023-ban

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

"Minden cserélhető, minden újrakezdhető és minden eldobható., talán csak az emlékeinket nem tudjuk/tudják újra generálni. Ez szab meg minket, ez a tapasztalatunk. Nekünk az IAM Society-nek (röviden IAM) rengeteg emlékünk van a pillanat varázsáról, a zene megfoghatatlan szövetéről amit millisecundumokból szőnek. Ennek a lassan elfeledett varázsnak, a pillanat teremtésének csodáját szeretnénk szélesebb körben megismertetni szülővárosunk és (vár)megyénk lakosaival, öreggel és fiatallal." - írják magukról.

Az IAM alapvetően egy háromtagú formáció (dob,bass,gitár) amit kiegészítenek olykor barátok a Quimbyből, a Pop Mockup-ból, satöbbi. Most arra vállalkoznak, hogy a környék összes rapperét, freestyleozni vágyó emberét összegyűjtsék, és közösen a szabadság, a zene, a pillanat, az egymásra figyelés és ami a legfontosabb az improvizáció jegyében súlyos alapokat tegyenek a rapperek alá.

Az esemény két részből áll majd. Első körben az IAM jammel olyan 45-60 percet, de előtte a résztvevők és a zenekar megszabja azt a 5 - 10 szót amiknek a freestyleban mindenképp szerepelnie kell, így a rapperek felkészülhetnek amíg játszik a zenekar. A második körben sorsolás alapján kezdenek a rapperek, stílust nem, de a tempót megadhatják a zenekarnak. "A közönség pedig dönt, élvezi, és örül. Ha elég sokan jelentkeznek, akkor rendes Battle-öket tudunk rendezni, minek a végén megszületik a Freestyle helyi királya."
Mindemellett fontos információ, hogy nem csak helyből, de az ország egész területéről jöhetnek rapperek, freestyleosok az eseményre.
Jelentkezni 2024 április 30.-ig a következő e-mail címen lehet: [email protected]

Jó móka lesz, afféle Rap Battle, zenekari kisérettel freestyle, teljes szabadság, ilyen még nem volt Dunaújvárosban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában