Múltidézés, rock & roll

2024.01.09. 11:00

Fiatalságuk slágereit elevenítették fel egy estre

Különleges alkalom volt a pénteki a Zenélő cukrászda sorozatban, ugyanis ezúttal nem zeneiskolás tanárok és növendékeik muzsikáltak, amit a szülők, rokonok hallgattak elsősorban, hanem érett férfiemberek idézték a múltat a zenével, és a közönség is abból a korszakból reprezentálta magát. A Vasmű úti Jakó cukrászdában Rajnai Gábor és barátai hozták rongyláb hangulatba hallgatóságukat.

Balla Tibor

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Az évad hatodik Zenélő cukrászda rendezvénye a szokásoknak megfelelően a sorozat szellemi atyjának, Szmodics Lászlónak felvezető mondókájával indult, amelyben dióhéjban – rendszerint humorosan – igyekszik átadni azt, amit az  adott időszakról illendő tudni. Mint például most – többek között – azt is, hogy Boldizsár napjával kezdetét vette a farsang időszaka. Ráhangolónak ezúttal is Lackfi János verset választott, most a Csűrdöngölőt, amelynek egyik versszaka így szól: 

A zenének lelke van, A többi meg tévhit, Puszta rezgő levegőből Egy világot épít.

„Lelkük rajta” – ezzel a riposzttal konferálta fel a zenekart, akik a szokásosnál szűkebb formációban léptek fel – Rajnai Gábor (gitár), Rajnai István (ének) és Szabó József (gitár) –, ugyanis a szűk hely miatt a dobos és a basszusgitáros már nem fért volna el a cukrászdában. A részvételi rekordot döntögető esten a 60-as, hetvenes évek korszakát, hangulatát és slágereit idézték meg, amiket az időszakot személyesen is megélő közönség nagy lelkesedéssel fogadott, együtt énekelte velük, hogy Ő még csak most tizennégy, Mielőtt végleg elmegyek, vagy hogy Ő a Csókkirály. A sorozat két hét múlva folytatódik, akkor Sütő Balázs fuvolista növendékei lépnek majd fel. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában