Versek, klasszikus feldolgozások

2023.11.03. 15:00

Négy újvárosi banda az akusztikus fesztiválon

A Kaptár Music Pubban egy dunaújvárosi akusztikus formációkat felvonultató laza kis est várható ezen az esős péntek estén az Újvárosi Akusztik Fesztivál kínálatában. Nem kevesebb, mint négy dunaújvárosi banda mutatja be, mit gondol a zenei világról.

Balla Tibor

Akusztikum zenekar

4T zenekar (Bosnyák László - basszusgitár, ének, Göbölös Virág - hegedű, ének, Horváth András - dob, zongora, Karácsony Rebeka - ének, Kurkó Lajos gitár - ének) nem túl régen tűnt fel a környék zenei horizontján. A rácalmási zenekar két képzett énekessel a fronton elsősorban versfeldolgozásokkal lép fel, ám ne a szokásos, köldöknézős, mélabús megfogalmazásokra kell számítani, meglehetősen igényes és izgalmas zenei megoldásokkal operálnak. Ők indítják az estét, a terfvek szerint 20:40-kor.

Fotó: Laczkó Izabella

Az Akusztikum (Poszt Péter - dob, Wittmann Gábor - gitár, ének, Simon László (Sinya)- basszusgitár, Berczi Gergő (McLeod) - gitár, Somodi Zsolt (Soma) - ének) egy órával később kezd majd. Ők augusztusban voltak egy évesek, de azóta már meglehetősen sok dunaújvárosi rendezvényen találkozhattunk velük. Részt vettek többek között a Sugárúti Fesztiválon, és a Klandpark Fesztiválon is, így autcai és nagyszínpadi megjelenésüknek is tanúi lehettünk már. A formáció elsősorban magyar rock klasszikusokat tűz műsorára, számtalan magyar és külföldi előadótól.

Akusztikum zenekar 
Fotó: Balla Tibor

Újabb egy órával később az eddig talán kevésbé ismert BLB akusztik veszi át a stafétát.  A zenekar három tagból áll: Bogiból (Krár Bogi), Lucából (Rácz Luca) és  Barniból (Kis Péter Barnabás). A két lány áll a fronton és énekel, Barni pedig kíséri őket gitáron. Főként feldolgozásokat játszanak ismert és kevésbé ismert előadóktól, illetve néhány saját számot, amiket Bogi írt. A fromáció nagyjából egy éve duóként indult Bogi- Barni akusztikként, aztán idén nyáron egészültek ki Lucával, és lettek BLB akusztik. A stílus mint általában nehezen megfogható, leginkább talán az alter és pop kategóriákba sorolható.

Itt még Bogi-Barni akusztik duóként

Az estet a Newcaustic (Szabó Szebasztián, Simon Miklós és Lapu Lilla), egy hazai és külföldi dalokat feldolgozó, akusztikus együttes zárja, a trió műsora 20 perccel éjfél előtt kezdődik majd. Ahogy a többiek sem, ez a formáció sem először áll a Kaptár színpadán, sőt, ők a hazai pálya előnyét is élvezik.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában