Könyvajánló

2023.10.05. 12:00

Kegyetlen bosszút forral

A könyvkiadók közelmúltban megjelent újdonságaiból, illetve független könyveladási adatok alapján összeállított sikerlistás kötetekből ajánlunk olvasnivalót.

Duol.hu

Amit tenni készül, az halálhoz vezet ezen a meleg májusi estén

Fotó: JK

Peter May: Csendes halál

Egy nemzetközi bestseller a Vesztegzár szerzőjétől: egy újabb földindulás-szerű sztori.

Jack Cleland Spanyolországban, a Costa Del Solon bujkál, amikor tűzpárbajba keveredik a rendőrséggel. A barátnője a szeme láttára hal meg. Cleland megfogadja, bosszút áll, és nem nyugszik, amíg meg nem öli Cristina Sanchez Pradell rendőrnőt.

Cristina nagynénje, Ana Usher-szindrómában szenved, emiatt felnőttkorára megvakult és megsüketült. Cristina rajongva szereti nagynénjét, ezért Cleland kegyetlen tervének is ő válik célpontjává.

John Mackenzie, az eszes, de lobbanékony glasgow-i detektív kapja feladatul, hogy segítse a spanyol hatóságokat Cleland kézre kerítésében. Egyedül Mackenzie akadályozhatja meg, hogy végül a vérszomjas szökevényé legyen az utolsó szó.

„Ezen a késői órán friss a levegő, az enyhe tengeri szellő megzörgeti a medence mögötti kert pálmaleveleit, az éjszakai csendet kabócák ciripelése tölti meg. Csak amikor lekapcsolja a víz alatti világítást, akkor veszi észre a falon túli derengést, ott, ahol a szomszédos villának sötétbe kellene borulnia. A terasz üvegezett tolóajtaján át kiáradó fényben a nyugágyak hosszú árnyai a terrakotta járólapokra vetülnek. Megfeszül a teste, amikor emberi sziluett mozdul az üveg mögötti nappaliban, és egy pillanatra átsuhan a fényen. A szívverése felgyorsul. Lüktetést érez a fejében, ahogy felszökik a vérnyomása, és már hallja is orvosa helytelenítő szavait. Nem szedte be a felírt vízhajtókat? Az embernek a maga korában már óvatosnak kell lennie.”

„Peter May ehhez ért legjobban: sodró cselekmény, és olyan finomsággal felidézett helyszín, hogy az ember szinte a bőrén érzi a Costa Del Sol perzselő napsütését.” – írja a Sunday Express a könyvről szóló kritikájában. 

Peter May többszörösen díjazott skót thrillerszerző, világszerte több mint 4,5 millió könyvet adott el. Egy sor bestseller thriller fűződik a nevéhez. Első kötetét a BBC azonnal tévére alkalmazta, utána nézettségi rekordokat döntő tévésorozatok következtek, amelyekben forgatókönyvíróként, producerként, illetve ötletgazdaként is közreműködött. (Forrás: Bookline)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában