Könyvajánló

2023.10.01. 18:00

Ismerni a test szenvedését

A könyvkiadók közelmúltban megjelent újdonságaiból, illetve független könyveladási adatok alapján összeállított sikerlistás kötetekből ajánlunk olvasnivalót.

Jakab Klára

Bár elsőkönyves, nagyon-nagyon jó a kritikája

Heine Bakkeid: Holnap hiányozni fogsz

Thorkild Aske kihallgató tisztként dolgozott a belső ellenőrzésnél. Amíg maga is sáros nem lett. Börtönbüntetését letöltvén magányosan és gyógyszerfüggőként tengeti napjait. Egyetlen kapcsolata a külvilággal egy szociális munkás, aki – egyfajta terápiaként – munkát szerez neki: egy északi világítótorony mellől eltűnt egy fiatal férfi. A helyi hatóságok búvárbalesetként rögzítették az esetet. Thorkild körbeszaglászik, mindvégig a démonaival viaskodva. Végül előkerül a tengerből egy a felismerhetetlenségig szétroncsolódott holttest. A rejtély azonban ezzel nem oldódik meg, sőt: most kezdődnek csak a bonyodalmak...

„Elsőkönyves krimi – irodalmi igénnyel. Árnyalt, okos próza… Bakkeid érti a mesterségét. Pergő párbeszédek, szörnyű titkok rejtőznek a szerző sötét univerzumában.” – írja a kötetről a Bergens Tidende norvég könyves magazin.

„Bakkeid a thriller új mestere. Egyszerre sötét és groteszk, hangja hol kíméletlen, hol gyengéd, és nagyon ismeri a meggyötört test szenvedését.” – közli hasábjain az Aftenposten norvég újság.

„Különleges könyv, amely végig kétséget között hagyja az olvasót: mi a valóság, és ami az, ami csak a főhős megbomlani látszó elméjében él. Új műfaj született az északi regények között.” – olvasható a Thriller Nord olasz portál ajánlójában.

Heine Bakkeid 1974-ben született, a viharos Észak-Norvégiában nőtt fel, ahol a köd borította vizek találkoznak Skandinávia legmegragadóbb hegyeivel. Irodalmi bemutatkozása egy fiatal felnőtteknek írt kémtörténet volt 2005-ben. Innentől ifjúsági regényeket kezdett írni. A Holnap is hiányozni fogsz az első kirándulása a krimi műfajába, ami rögtön meghozta számára a kritikusok elismerését, a könyv sötét hangulatában mindvégig bujkáló titok és gyanakvás mesteri megjelenítéséért. A regény komor atmoszférájának és a természet vad erőinek érzékletes bemutatásánál saját gyermekkori emlékeire támaszkodott. (Forrás: Moly)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában