Találkozó

2023.10.30. 09:00

Harsányi Gábor színművész volt a vendég Mezőfalván

Horváth László

Harsányi Gábor színész, író, rendező ezúttal is hamar megtalálta a hangot a közönséggel

Fotó: Horváth László

„Könyvek között” címmel stúdió-beszélgetésre várták a közönséget október 27-én, pénteken Mezőfalván a Móricz Zsigmond községi könyvtárba. Harsányi Gábor Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas magyar színész, író, drámaszerző, érdemes művész életútját bemutató előadáson, beszélgetésen nem csak a sokak által ismert színészi munkával ismerkedhettünk meg, de bepillantást kaphattunk a művész úr írói, rendezői, színházi munkásságába is. 

A pályaképben elhangzott, hogy inkább az írás volt előbb, mint a színészi mesterség. A gazdag, de egyben nehéz életút már gyerekkorában elkezdődött, amikor felfedezték írói vénáját. Első két kötetét CC Kicker álnéven jelentette meg. Később már saját névvel jöttek ki szerzeményei. Bár a színészóriás mindig kisebbségi érzéssel küszködött, azért ez a pályafutása alatt egyáltalán nem látszott. Megjelent írásai közül többek között szó esett a Botrány a Sportcsarnokban, Menekülés Erdélyből a Szentföldre, A Szentföld rabjai, A lassú halál folyosója című alkotásokról is. Harsányi Gábor partnere a beszélgetésben Bán Balázs mezőfalvi önkormányzati képviselő volt, aki kitért az életpálya színházi, televíziós és zenés részére is. Összességében egy nagyon kellemes és élvezetes délutánt tölthettünk a művész úrral bő másfél órán keresztül.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában