„70 éve miénk a zene”

2023.09.27. 10:00

Rajzpályázatot hirdetett a zeneiskola gyerekek, fiatalok részére

Az idei évben 70 éves születésnapját ünneplő Dunaújvárosi Sándor Frigyes Alapfokú Művészeti Iskola ezév október 16-ai hetében rendezi jubileumi ünnepségsorozatát, több színes rendezvénnyel.

Balla Tibor

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Ennek apropóján felkérték az iskola egykori növendékét, Várnai Gyula Munkácsy-díjas képzőművészt, hogy fesse meg fénnyel az iskola falát. A falfestés alapanyagául zenei témájú alkotásokat vár a művész, amelyeket felhasznál majd az esti performanszhoz. Október 19-én jazz muzsikusaik koncertje alatt színeződik majd meg a zeneiskola épülete Várnai Gyula és a képek alkotóinak jóvoltából. Az intézmény ehhez várja hangszerekkel, a zenével kapcsolatos alkotásokat, amelyek a következő kérdések egyikére adnak választ: Milyen élményed van a zenével, hangszerekkel kapcsolatban? Mit ad neked a muzsika? Melyik a kedvenc hangszered, zeneszámod? Az alkotások szabvadonválasztott rajztechnikákkal készülhetnek (színes ceruza, tus, zsírkréta, tempera, vízfesték, pasztell, kollázs, stb.), a rajzok mérete A64, vagy A/3-as lehet. A rajzok hátoldalára kérik ráírni a rajz címét, az alkotó nevét, korosztályát és elérhetőségét. A pályázatokat október 6-ig lehet benyújtani személyesen, vagy postai úton a Sándor Frigyes zeneiskolába ( 2400. Dunaújváros, Bartók Béla út 6/a.). A borítékra a „70 éve miénk a zene” szöveget kell ráírni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában