Természetközeli helyszínen

2023.06.21. 17:30

Balázs Elemér visszatért Kulcsra

A hétvégén elindult Kulcson a Jazz P’Art koncertsorozat második szériája a festői szépségű hajóállomáson. Minden ideális volt a remek hangulathoz, a teljes Balázs Elemér Group muzsikált, gyönyörű, természetközeli helyszín, ételek, italok.

Balla Tibor

Fotó: Laczkó Izabella

Az idei évad rövidebb lesz, mint az előző volt, ugyanis ebben az évben semmilyen pályázati támogatás nem áll a rendezvénysorozat mögött. Pontosabban nem a helyi szervezők pályázatából valósul meg, hanem az egyébként világszínvonalú előadók NKA-s pályázataiból. Ennyire különleges helyszín a kulcsi hajóállomás, hogy a zenekarok bárhová vihették volna az országban a koncertjüket, úgy döntöttek, Kulcsra jönnek játszani. Az igazán magas színvonalú rendezvénysorozat fennmaradása érdekében a szervezők úgy döntöttek, a vállalkozói, vállalati szférához fordulnak, és egy újfajta támogatási rendszert vezetnek be annak érdekében, hogy ez a kitűnő rendezvény ingyenes maradhasson a közönségnek. Mindemellett támogató jegyeket is lehetett a helyszínen vásárolni, amiért cserébe a következő koncerten valami finomsággal kedveskednek majd nekik. Hogy a kedvet meghozza ehhez, a vasárnapi koncert előtt Rajcsányi Artúr, a Cserepes Pálinkatanya képviseletében, mint a Jazz P’Art első támogatója mondott pár szót a kulturált pálinkafogyasztásról, majd mindenkit meghívott egy kóstolóra, akit a jelenlévők közül kíváncsivá tett.

Fotó: Laczkó Izabella

A Balázs Elemér Group nem először járt a Duna-parti fellépőhelyen, a tavalyi szezont novemberben velük zárta a hely. Akkor egy szűkített formációval léptek fel, de most a teljes zenekar (Balázs Elemér dob, Szakonyi Milán ének-szintetizátor, Balázs József zongora, Komjáti Áron gitár, Lakatos Pecek Krisztián bőgő, Czibere József ütőhangszerek, Molnár Enikő ének) állt a közönség elé. A főként a tagok szerzeményeiből álló Celebration 20 & 10 című lemez nyitó dalával kezdtek, amely a Zephyr címet viseli, és Komjáti Áron szerzeménye, majd ugyanerről az albumról a Chess Piece következetett. Egy hazánkban már szinte elfeledett szenzációs kortárs magyar zeneszerző-gitáros, a Franciaországban élő Gadó Gábor két szerzeményét is feldolgozta a zenekar, a folytatásban a Balkán ballada és a Cold Light Of Dawn következett. Feldolgozással folytatták a műsort, mégpedig egy alig 30 esztendős brazil gitáros zeneszerző, Pedro Martins egy darabjával, magától értetődően latinos lüktetéssel. Az egyetlen magyar nyelvű darabot Czibere József jegyzi szerzőként, a Sound Of Diversity című lemezről az Ezer év múltán című lírai szerzeménnyel folytatták. A koncert zárásaként a mottójuknak számító Balázs József-szerzeményt tartogatták, Balázs Music Makes Me Alive címmel. Ahogyan az várható volt, az együttes virtuóz színvonalon játszó tagjai egyenként is szólólehetőséghez jutottak rendre a koncert alatt, elvarázsolva a közönséget. Hamar rájött, aki addig nem tudta, miért jegyzik a tengeren túl is ezeket a muzsikusokat. Nem is engedte el a közönség őket ennyi idő után, hosszú, kitartó vastapssal adták tudtukra, még szeretnék tovább hallgatni a zenekart. Így aztán egy jó tízpercnyi ráadás után távozhatott a zenekar.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában