Zenélő cukrászda

2023.05.03. 09:01

Péntek 13 - Eddig tucatszor muzsikáltak sütemény mellett

A pénteki lesz immár a 13. alkalom, hogy muzsikaszó mellett fogyaszthatnak finomságokat az érdeklődők a Vasmű úti Jakó cukrászdában. Énekszóval folytatódik a Zenélő cukrászda ingyenes sorozata.

Balla Tibor

Fotó: LI

Néhány héttel a 2. Sugárúti fesztivál előtt már a 13. alkalommal hirdette meg a szervező, Szmodics László, hogy ingyenes muzsikaszóval szórakoztatják az érdeklődő publikumot pénteken 18 órakor a Vasmű úti Jakó cukrászdában. Az első Sugárúti fesztiválon nagy sikert aratott vándorló muzsikálás fogadtatása ültette el a fejében a gondolatot, hogy érdemes lenne folytatni a kezdeményezést. Hamar egyességre jutott a Sándor Frigyes Alapfokú Művészeti Iskola tanáraival, akik vállalták, hogy növendékeikkel közösen adnak minikoncerteket a cukrászdában. Ezúttal a fellépő vendégeik a Móriczosok lesznek az épp a közelmúltban Sándor Frigyes emlékérmével díjazott Németh Irma vezetésével. 

Valamennyien a 8. B osztály tanulói, egy-egy lány és fiú kamarakórusra bontva, mindösszesen úgy 16-an. Természetesen a tanárnőjük készítette fel őket dalcsokrokkal, amikben lesznek népdalok, Bartók Béla kórusművek, ballagási nóták, könnyűzenei szemelvények. Szép, érett hangzást, fiatalos lendületet ígér a péntek este 18 órakor kezdődő mini koncert, amelynek során a diákok Quintia zenekarból is jól ismert mestere is dalra fakad.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában