Fesztivál

2023.04.25. 18:31

Újabb nagyszínpados fellépő nevére derült fény

Műfajában az egyik legnépszerűbb előadó, Lil Frakk is érkezik a dunaföldvári Parti Fesztiválra.

Gallai Péter

Az óriási sikerű debütálás után idén is megrendezik Dunaföldváron a csodás Duna-parti sétányon júliusban a Parti Fesztivált, amire még több előadóval és programmal készülnek a szervezők. Az első fellépő, akit bejelentettek Bruno x Spacc volt, most pedig a második nagyszínapdra lépő nevére is fény derült, a fesztivál közösségi oldalán leplezték le Lil Frakk nevét. 

Babaitisz Jorgosz Andreasz – vagy ahogyan a zenei szférában ismerik, Lil Frakk - fiatal korára az egyik legnépszerűbb hazai rapperré nőtte ki magát. Telt házas koncerteket ad, a fesztiválok állandó fellépője, és még egy podcastet is indított, melynek adásait hónapról hónapra tízezrek követik figyelemmel. Dolgozott már Krúbival, Kapitány Mátéval, Dzsúdlóval és a WellHellóval is – az utóbbi együttműködés például arra inspirálta, hogy kipróbálja magát a popzenében is, egyszóval, egyáltalán nem unatkozik. A Fluorékkal készült közös száma 5,8 millió megtekintésnél jár.

Sokszínűségét mutatja, hogy részt vett a Petőfi felhőprojektben is, a Magyar Nemzet írt róla, miként kerül Petőfi Sándor verse Lil Frakkék dalába? Kétszáz éve született Petőfi Sándor, az évforduló kapcsán rengeteg kulturális megmozdulás szerveződik idén. Ebből az egyik a Hajógyár nyílt felhívásos pályázata, a Petőfi felhőprojekt. Az érdeklődők ihletet meríthetnek a Végtelen jövő című dalból, amelyet Ajsa luna, Lil Frakk, Kristoaf és Kolibri készített a projekt népszerűsítéséhez. A pályázati kiírásban kreatív együttműködésre hívják fel a hazai könnyűzenei előadókat, részletei itt olvashatóak. A számhoz főként a költő Palota és kunyhó című műve szolgált inspirációként, de más versekből is tartalmaz intertextusokat. 

Egy korábbi szám videóklipje, amelyben szerepet vállalt, külödíjat kapott tavaly ősszel. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában