Képgalériával

2023.04.20. 16:58

Együtt játszottak és muzsikáltak a család tagjai

Szerdán is töretlenül folytatódott a Sándor Frigyes hét rendezvénysorozata a zeneiskolában. Generációk egy szólamban címmel játékos zenei vetélkedőt tartottak a családokból verbuválódott csapatok részvételével délután, majd este szülő–diák koncerten szólaltatták meg a hangszereket a Sándor Frigyes Alapfokú Művészeti Iskola kamaratermében.

Balla Tibor

Fotó: LI

A vetélkedőn egyebek között aktivityztek, puzzle-t raktak ki, és – stílusosan – zenei kérdésekre keresték a választ. A vetélkedő kérdéseinek összeállításában Szabó Edina és Konkoly Krisztina jeleskedett, valamint Subecz Kornélia, aki az eredményeket ismertette. Merthogy az esti koncert előtt még lezajlott a vetélkedő eredményhirdetése is, ahol minden résztvevő emléklapot kapott, a dobogós csapatok pedig elénekelték a vetélkedő egyik feladataként délután írt családi indulót, jellemzően derültséget keltve, nagy sikerrel. A megmérettetésen harmadik helyezett a 4-es csapat (Kenyér Tímea, Kenyérné Lendvay Katalin, Kenyér Zoltán, Prékop-Csikós Péter és Csikós Ágnes) lett, második helyezést ért el az 5-ös csapat (Lakatos Angéla, Lakatos Timi, Lakatos Noémi, Lakatos Gyula, Izsák Eszter, Romhányi Éva), amíg a győztes a 3-as csapat lettt (Katona Bálint, Katona Gergő, Halmai Nóra, Katona Zoltán, Török Míra és Farkas-Török Nikoletta), ami nem is csoda, ha figyelembe vesszük, hogy mindegyikük zenész.

Az eredményhirdetés után már következhettek a hangszeres családi formációk. Elsőként a Nagy Énok, Nagy Jakab klarinét-szaxofon duó adta elő J. Rae: Odd Bod Blues című szerzeményét. Ezután egy apa–lánya zongora duett, Pinczés Péter és Pinczés Nikolett következett Gradeszki: Fagylalt című művével. Őket ismét egy testvérpár, Szenczy Lujza, Szenczy Rajmund követte, akik Zöld erdőben fütyül a rigó című dalt mutatták be gitár-hegedű hangszereléssel. Apa és fia, Kukel Gábor és Kukel Lukács Mór két gitárral ült le egymás mellé, hogy a Money heist című sorozatból ismét híressé vált Bella Ciao-t játsszák el összeszokottan. A blues népszerű műfaj a fiatalok körében (vagy lehet, hogy inkább szüleiknél?), nem csoda hát, ha a Kollár Karina, Kollár Bálint fúvós duó J. Rae: Turbo Charged Blues című szerzeményét választotta. Anya–lánya zongora kettős, Subecz Kornélia, Müller Nóra keltette ugyancsak az összeszokottság érzetét Drabon Andrea: Fény és árnyék című művében. A koncert végére felduzzadt a formációk létszáma, hiszen a következő csapat,

Katona Bálint, Katona Gergő, Katona Zoltán, Halmai Nóra már zongora, harmonika, hegedű, gitár összeállításban adta elő W. Roehr: Vidám tánc című szerzeményét. A záró produkció lehetőségét a Rozs formáció, vagyis Rozs Viktória, Rozs István, Rozs István és Rozs Balázs kapta, akik gitárokkal és a legkisebb tagjuk ukulelén hozva a harmóniákat együtt bújtak át a szivárvány alatt.

Pénteken este a tanári koncerttel zárul a jubileumi hét, ekkor adják át a Sándor Frigyes-díjakat is az arra érdemeseknek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában