Nincsenek véletlenek

2023.02.16. 09:00

„Ha kételkednek, az már nem az én dolgom”

AJÁNLÓ - Lapunk a kiadók újdonságaiból, és sikerlistás kötetekből ajánl olvasnivalót.

DH

Aki hisz, az meghallja az üzenetet Fotó: JK

Neale Donald Walsch: A teljes beszélgetések Istennel 

Milliók szólnak elismerően a Beszélgetések Istennel sorozatról, amelyet csaknem negyven nyelvre fordítottak le. A sorozat egy szent beszélgetés szó szerinti leírása, amelyet a szerző Istennel folytatott.Az emberi élet valamennyi aspektusát érinti, felveti a legtöbb kérdést, amelyet időről időre fel szoktunk tenni életről és szeretetről, hivatásról és elhivatottságról, emberekről és kapcsolatokról, jóról és gonoszról, bűnről és bűntudatról, megbocsátásról és megváltásról, az Istenhez és a pokolhoz vezető útról – egyszóval mindenről. Megvizsgálja a kézzelfoghatót és az elvontat, a láthatót és a láthatatlant, az igazságot és a hazugságot. 

Pontosan ez az, amit a világnak hallania kell

A kiadó gondozásában most a három kötetet tartalmazó kiadvány egyben jelent meg (Szokatlan párbeszéd, További párbeszéd, A párbeszéd folytatódik).„Meglehet, kételkedtek benne, hogy Isten szavait adom tovább, de számomra ennek nincs jelentősége. Csak az a fontos, hogy van-e értéke az anyagnak, érthetőbbé tesz-e dolgokat, hozzásegít-e a megvilágosodáshoz, felébreszti-e a vágyakat, és hogy okoz-e ­valamilyen gyümölcsöző változást a mindennapjainkban. Pedig eleinte kifejezetten meg voltam rémülve. Felötlött bennem, hogy bolondnak fognak tartani, vagy feltűnési viszketegségben szenvedő őrültnek. Aggódtam, hátha tévedés mindaz, amit leírtam. Aztán sorra érkeztek a levelek. Levelek a világ minden tájáról. És akkor megéreztem, hogy így helyes, hogy pontosan ez az, amit a világnak hallania kell. Természetesen nincsen „helyes” és „helytelen”, „igaz” vagy „téves”, csupán létünk viszonylagosságában. A könyv tehát abból a szempontból „helyes”, hogy Kik és Mik Akarunk Lenni ezen a bolygón” – ajánlja a kötet fülszövegében a szerző. Neale Donald Walsch 79 éves amerikai szerző, kilenc gyermeke van, s Oregonban él költő feleségével. A ’90-es években sorozatos csapások érték, egy tűzben mindenét elvesztette, házassága tönkrement, egy balesetben eltört a nyaka. Hajléktalanként és munkanélküliként fémdobozokat gyűjtött, hogy enni tudjon. Ez a könyv a legmegfelelőbb pillanatban talál az olvasóra, a legmegfelelőbb módon, hogy válaszoljon elméje kutatásaira, szíve imájára és lelke hívására. Csak hinnie kell benne! Semmi sem történik véletlenül. 

(Forrás: Líra)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában