Dunaújváros

2022.12.10. 11:00

Kézműveskedés és helytörténet

duol.hu

A József Attila Könyvtár minden kicsit és nagyot vár december 15-én, csütörtökön, 13 és 17 óra között a gyermekkönyvtárban. A szervezők karácsonyi kézműveskedéssel, élőszavas mesékkel, papírszínházzal és kézműves kiállítással várják az érdeklődőket. Ugyancsak a könyvtárral kapcsolatos hír, s ezt az információt az intézmény honlapján olvashatjuk, miszerint: „A helyismereti gyűjteményünk gyarapítása, gondozása, feltárása, a helyi kulturális javak megőrzése egyik fő feladata a József Attila Könyvtárnak.

Küldetésünknek tekintjük, hogy a Dunaújváros múltjára és jelenére vonatkozó anyagokat megőrizzük és közreadjuk, növelve a helyi közösség összetartását, öntudatát. Dunapentele történetéről szóló könyvek bemutatása és további források felkutatása, digitalizálása is ehhez a munkához tartozik. Célunk, hogy a kevésbé hozzáférhető anyagokhoz (kis példányszámú, keresett forráskiadványok, brosúrák, kéziratok, fotók) elektronikus hozzáférést biztosítsunk. Ez a korlátlan hozzáférési lehetőség a kevésbé ismert információk, források közzétételével nagyban segíti a helytörténeti kutatómunkát.” 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában