Tárlat

2022.06.15. 13:00

Hárman kölcsönhatásban dolgoznak együtt, de sokat vitatkoznak is a Barcsay-stúdióban

Agárdy Csaba

Fotó: LI

A Munkásművelődési Központ folyosógalériáján nyílt hétfőn délután kiállítás, amiről már beszámoltunk. A képeket alkotó három művészről – Hevér Rudolf, Jeszenői Endre, Vámi Milán – azonban nem esett akkor szó. Mindhárman az ifjabb Koffán Károly vezette Barcsay Jenő Képzőművészeti Stúdió tagjai. (Barcsay Jenő – 1900–1988 – festőművész és anatómiaprofesszor volt.) Ifjabb Koffán Károly megnyitójában a többi között elmondta, hogy Hevér Rudolf elképzeléseit évtizedek óta figyeli, Jeszenői Endre egyik kedvence a kréta, amit remekül használ. 

Három festő, háromfajta stílus. A Munkásművelődési Központ folyosógalériáján láthattunk önarcképet, tájképeket, csendéletet és vallási témájú alkotást is Fotó: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap 

Vámi Milán hármójuk közül a legfiatalabb, soha sem ment képzőművészeti főiskolára, pedig felvették. 
– Hárman kölcsönhatásban dolgoznak együtt a stúdióban. Sokat vitatkoznak, de szövetségesek – fejezte be megnyitóját ifjabb Koffán Károly. 

Jeszenői Endréről tudni kell, ő a sportvilágából érkezett a művészek közé. Sokáig volt a Dunaújvárosi Kohász atlétikai szakosztályának az egyik legeredményesebb edzője. 

– Mindig rajzoltam, rajztanári diplomával is rendelkezem, de a művészvilág sohasem vonzott – mondta a megnyitón Jeszenői Endre. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában