epoxi-gyanta képek

2021.07.15. 14:00

Ünnepi évben nyílik Heim Klára igazán különleges kiállítása

A Tihanyi Bencés Apátság területén, az Apátsági Rege Cukrászdában rendezik meg Heim Klára kiállítását.

Kállai Félix

1961. június 16-án, azaz idén 60 éve nyílt meg az Rege Cukrászda Tihanyban, majd 2016 őszétől az apátság kezelésébe került a cukrászda. Kezdettől kiállításoknak, irodalmi esteknek, koncerteknek és kulturális műsoroknak adtak teret, ezt a hagyományt folytatták a Bencések is. Ebben az ünnepi évben igazán különleges kiállítással készülnek, melynek dunaújvárosi vonatkozása is van.

Szabó Sipos Barnabás hagyományosabb festménykiállítása után pénteken nyílik meg Heim Klára igazán különleges tárlata Ragyogás címmel. Az igazán exkluzív élmény garantált! Nem csak a pazar környezet és felemelő hangulat miatt, hanem azért is, mert Magyarországon itt kerülnek elsőként kiállításra epoxi-gyanta öntéssel készült képek. A ragyogó színek és csillogás, a különleges kiegészítők formába öntött csodái mutatkoznak be ezen a két hétig tartó eseményen. A művész szerint minden kép egy történet, minden kép egy külön érzés!

Festői környezetben

Az esemény fényét még tovább fokozza, hogy a kiállítás kurátora Bánhalmi Norbert fotóművész lesz, aki hivatásának tekinti, hogy ezekben a különösen elszigetelt időkben közelebb hozza egymáshoz az egyént és az eltűnni látszó, igényes alkotói kultúrát.

A kiállítás megnyitója 2021. 07. 16-án 10 órakor lesz, de a tárlat augusztus elsejéig tekinthető meg, az igazán festői környezetben.

A művésszel jövő héten készítünk interjút a megnyitó tapasztalatairól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában