nyílt napok

2021.05.20. 08:00

Hangszereket láthattak, hallhattak testközelből

Legyél te is zenesulis! – ezzel a szlogennel hirdette meg nyílt napjainak sorozatát a Sándor Frigyes Alapfokú Művészeti Iskola.

Balla Tibor

2021.05.19. Nyílt nap a Sándor Frigyes Alapfokú Művészeti Iskolában Dunaújváros Fotós: Szabóné Zsedrovits Enikő SzZsE Dunaújvárosi Hírlap DH

Fotó: Zsedrovits Eniko

Kedden, szerdán, és még egy napon egymást követő két alkalommal minikoncerteket adtak a zeneiskola melletti téren, Sándor Frigyes mellszobrának tőszomszédságában. A cél, hogy a kicsik megismerkedjenek a hangszerekkel, és egy kötetlen beszélgetés a tanárokkal is. Koós-Balázs Eszter szabadidő- és koncertszervező elmondta, ebben a három napban vendégül látják a Dózsa iskola, a Vasvári iskola, a Petőfi iskola diákjait ezeken a zenés eseményeken, a Móricz Zsigmond Általános iskolába pedig ők mennek vendégségbe az intézmény tornatermébe a mai napon.

Koós-Balázs Eszter felkonferálja a harmonikabemutatót
Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

Az esős, borongós idő miatt kénytelenek voltak megváltoztatni a programot, a maiakat pénteken tartják majd meg. Ez pedig nem is kevés, kétszáz gyermek programját változtatja meg, többségében óvodásokét. Ugyanis nyitottak az óvodák felé is, hiszen a nagycsoportosok hamarosan iskolások lesznek, akik addigra már kíváncsivá válnak remélhetőleg a hangszerek felé. Hiszen kimondva, vagy kimondatlanul az eseménysorozat célja a hallgatók toborzása ezúttal is.

A program szokásosan minikoncerttel indul, amikor bemutatkoznak a hangszerek – a zongora, hegedű, a cselló, a furulya, a fagott, a szaxofon, a kürt, a harmonika, a hárfa – a tanulók kezében. Majd már egy kicsit közelebbről, egészen pontosan testközelből is megvizsgálhatók. Sőt, a tanárok iránymutatásával akár ki is lehet próbálni azokat.

Nem csak a legkisebbek felé nyit a zeneiskola, a nagyobb gyermekeket várják a magánének és a jazzének szakokra egyaránt. Koós-Balázs Eszter igyekezett eloszlatni azt a tévhitet, hogy a zeneiskolába csak gyerekek járhatnának. Szeretettel várják azokat a felnőtteket is, akik valamikor zenéltek, és újra kedvet kaptak, vagy felfrissítenék tudásukat, netán mostanra gyűjtötték össze a bátorságot, hogy belevágjanak.

Aki kedvet kapott, az intézmény portáján kaphat jelentkezési lapot, illetve online is beiratkozhat a zeneiskola honlapján fellelhető jelentkezési lap beküldésével. Minden kérdésre örömmel válaszolnak telefonon, vagy a [email protected] e-mail-címen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában