Keresem az utam

2021.03.22. 14:00

A természet, a virágok és fák által ihletett művek

Perkátáról elszármazott alkotó festőművész első önálló bemutatkozásának adott otthont a Perkátai Általános Művelődési Központ. Virtuális tárlat keretei között tekinthetik meg az érdeklődők a természet, virágok és fák által ihletett műveket.

Horváth Dóra

A Perkátai Általános Művelődési Központ szervezésében, egy virtuális tárlat keretei között mutatják be a baracsi Berzai Zsuzsanna alkotó festőművész festményeit. A Perkátáról származó művész a „Keresem az utam” címet adta kiállításának, ahol a természet, a virágok és a fák mellett portrékat is megtekinthetnek az érdeklődők.

Berzai Zsuzsanna 2018-ban iratkozott be Dáma Nógrádi Katalin aranydiplomás, platinadíjas festőművész festőkörének kulcsi csoportjába, ahol első feladata egy fákkal övezett folyópart megfestése volt.

– Az életem részévé vált a festés. Folyamatosan tanulok, és bízom abban, hogy ez látható az alkotásaimon. Sokszor azon veszem észre magam, hogy festés közben mosolygok – nyilatkozik az alkotó a virtuális kiállítás bemutatkozójában.

A művész festményeit a természet, virágok, fák ihlették, de felfedezhető közöttük néhány portréjellegű alkotás is

2019. március 11-én felvételt nyert a Batsányi-Cserhát Művész Közösségbe, majd részt vett Nógrádi Katalin alkotótáborának kurzusán is, amely során számos tapasztalattal és ötlettel gazdagodott. Szintén 2019-ben a Cserhát Művész Kör gálája során prezentált festményeiből a zsűri által négy műve minősítést kapott, majd később az év során a „Duna-part eső után” című pályázati munkáját képzőművészeti díjban részesítették. Szép zárása volt ennek az esztendőnek, hogy átvehette mesterétől a mentori dicséretet is.

A perkátai tárlat ihlete több összetevőből is áll: Berzai Zsuzsanna helyszínül szülőfaluját választotta első önálló bemutatkozására, amelyre épp kerek évszámú születésnapjával összefüggésben került sor. A kiállítást ugyan a jelenleg érvényben lévő korlátozások miatt virtuálisan tudták megnyitni, de remélik a szervezők, hogy rövidesen személyesen is megtekinthetik a látogatók.

A videótárlatban Lászlóné Szabó Edit, a Perkátai ÁMK József Attila Könyvtár vezetője ismerteti a művész pályaútját, s megszólal benne maga Berzai Zsuzsanna is. Tovább színesítik a virtuális tárlatot Bőr István Nyiba-díjas költő saját versei.

Zsuzsanna itt született, innen indult el. A legelső ecsetvonásokat itt tette

– Berzai Zsuzsanna itt született, innen indult el. A legelső ecsetvonásokat itt tette meg, és a kiállításának Perkáta adott otthont – mondja Lászlóné Szabó Edit a megnyitó beszédében. – Öröm számunkra, és megtiszteltetés, hogy visszatért, hogy megmutassa szülőfalujának: Milyen szép a világ!

A Perkátai ÁMK közösségi oldalán és Perkáta nagyközség hivatalos weboldalán, a www.perkata.hu-n megtalálható a virtuális tárlat, amelyet 2021. március 17-én tettek közzé a szervezők.

Berzai Zsuzsanna, alkotó festőművész, a Batsány-Cserhát Művész Kör tagja első önálló bemutatkozásának helyszínéül szülőfaluját, Perkátát választotta
Fotók: Horváth Dóra

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában