online

2021.02.14. 16:00

A Magyar Próza Napja Perkátán

A Magyar Írószövetség kezdeményezésére, 2018 óta ünnepeljük a Magyar Széppróza Napját február 18-án, Jókai Mór születésnapján. A jeles napról Perkátán sem felejtkeznek el.

duol.hu

Fotó: shutterstock

A jelenlegi vírushelyzet nem teszi lehetővé a közös ünneplést, ezért a Perkátai Általános Művelődési Központ online formában emlékezik meg a Magyar Széppróza Napjáról.

“Újra hasznos?, azaz Készítsünk hulladékból hasznosat!” kiállítás

Korábban már felhívást intéztek a perkátai lakosokhoz, hogy a megúnt, hasznavehetetlen tárgyakból készítsenek olyan újrahasznosított berendezési, valamint használati tárgyakat, amely a könyvtári – és ifjúsági közösségi térben elhelyezhetők. Ezek a kreatív alkotások tekinthetők meg február 17-től.

Gyerekeknek szóló Papírszínház és mese bemutatása

A jeles napon, azaz február 18-án Papírszínház előadást láthatnak a gyerekek. Egy korábbi esemény beszámolójában megtudhattuk, hogy amíg a fakeretben mozgatható nagyméretű lapok képes oldalát látja a közönség, addig a hátulján olvasható szöveget kellő hatással tudja előadni a mesélő. Ennek a technikának a segítségével a gyerekek egyszerre élvezhetik a mese történetét, és a hozzá tartozó illusztrációkat. A japán eredetű Papírszínház, a Kamishibai a mesekönyveket mintegy színházzá varázsolja.

Fotó: Perkátai József Attila Könyvtár

„Régi dunapentelei történetek” c. IV. kötet bemutatása

Schlitterné Nyuli Anna az 1930-as évektől a városépítésig írta meg a történeteit, melynek első és második kötete 2018-ban jelent meg. A harmadik rész egy évvel később látott napvilágot. A Magyar Széppróza Napjának méltó befejezést ad a könyv bemutatása.

Az online eseményekről bővebben a Perkátai ÁMK közösségi oldala és a József Attila Nagyközségi Könyvtár és Művelődési Ház honlapja tájékoztat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában