különdíj

2020.10.10. 10:00

Mezőföld virágai a megyéből

A hétvégén rendezték meg a VIII. Mezőföld Virágai Szólótáncversenyt Székesfehérvárott.

Balla Tibor

Számos „Mezőföld Virága” díj talált gazdára, köztük a megyei műhelyek képviselői Nagyvenyimről, Baracsról, Rácalmásról, Székesfehérvárról. Név szerint: Marton Dániel, Kiss Alíz Nóra, Majoros Dóra, Vadányi Pongrác, Trenka Emma, Matkó Dorottya, Nagy-Flaschner Lóránt Levente, Solti Bíborka, Varga Mira Róza, Felvidéki András, Czuppon Zsóka, Czuppon Péter, Pásztor Máté, Molnár Lilla.

Páble Gergő és Matkó Dorottya párosa
Fotó: Barina

A Rácalmási Barina Táncegyüttesből Páble Gergő szi­lágysági cövekelővel és zsibaival készült, a kíséretében Matkó Dorottya pedig a kalocsai csárdásokban mélyedt el. Dorottya produkciója kiérdemelte a rendezvény fődíját. Mindemellett az Örökség Nemzeti Gyermek- és Ifjúsági Népművészeti Egyesület különdíjjal is jutalmazta munkáját a „kalocsai táncok hiteles tolmácsolásáért”. Molnár István Dániel az együttes vezetője ismét különdíjat ajánlott fel „A legények kiemelkedő utánpótlása” elnevezéssel, amelyet Vadányi Pongrác, az Alba Regia AMI Derce csoportjának szólistája kapott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában