Tárlatlesen

2020.07.06. 16:00

Lecsippenteni egy darabot tapasztalatainkból

Szabó Szabolcs

2020.07.03. Kelemen Marián Éva kiállítása Evangélikus templom Dunaújváros Fotón: Kelemen Marián Éva Fotós: Zsedrovits Enikő ZsE Dunaújvárosi Hírlap DH

Fotó: Zsedrovits Eniko

Hosszú hónapok után pénteken este ismét új kiállítás nyílt a városi evangélikus templom galériájában, ahol ezúttal egy ismert és sokak által kedvelt alkotó, Kelemen Marián Éva mutatja be munkáit. A kiállítás a Talált idő címet viseli, a visszatérő közönséget ezzel a kínálattal várja az evangélikus templom.

„Számomra leginkább a nyár az intenzív alkotás időszaka”

– Azok a tapasztalatok, ismeretek, amelyek életünk részét képezik, egyfajta masszává állnak össze. Ezen összegyúrt masszából mindig le lehet csippenteni egy-egy kis darabot, amiből jó alapként szolgál a kísérletezésre, új utak felfedezésére. E kiállításon főként a figurális dolgok kerülnek előtérbe, a képek és kisplasztikák egy különleges egységet alkotva a gyermekkort idézik meg. Ezeknél az alkotásoknál főként a grafikai elemek újabb és újabb visszatérése, a ritmus érdekelt, valamint, hogy az alkotófolyamat során miként is lehet játszani az egymásra rakodó rétegekkel – mondta el lapunknak a megnyitó előtt Kelemen Marián Éva, aki hozzátette, a címválasztás az elmúlt időszak élményeire is utal.

 

– A Talált idő címével arra is próbáltam utalni, hogy az emberek többsége olyan különleges helyzetet élt át, amelyre még nem volt példa, hiszen egy sokkal intimebb környezet vett körül mindannyiunkat. Sokan pedig ráleltek egy bizonyos plusz időre, amire eddig a korábban megszokott rutin mellett nem volt módjuk. Számomra leginkább a nyár az intenzív alkotás időszaka, remélhetően ez most sem lesz másként. A járványhelyzet miatt még tavasszal elmaradt egy kiállításom a Sándor Frigyes Zeneiskolában, ezt ősszel jó lenne pótolni, és még tervezek egy nagyobb önálló tárlatot az aktuális friss alkotásaimból.

(A pénteki megnyitón Kelemen Marián Éva munkáit dr. Martin Ferenc filmesztéta ajánlotta az érdeklődők figyelmébe. A Talált idő egy hónapon át látogatható díjmentesen az evangélikus templom galériájában.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában