Már az újranyitásra készülnek

2020.06.12. 09:00

Népszerű a KönyvtárTerasz, jövő héttől jöhet a második fokozat

A napokban megjelent sajtóhírek szerint június 15-ével újra fogadhatják az olvasókat a könyvtárak.

Szabó Szabolcs

Fotó: © Zsedrovits Enikő

Tóth Éva, a dunaújvárosi József Attila Könyvtár igazgatója megkeresésünkre elmondta, mivel e kérdésben a hivatalos kormányrendelet nem jelent meg, így az újranyitás pontos dátuma még nem ismert, ám a könyvtár dolgozói arra készülnek, hogy a jövő héten már ismét a könyvtári polcok kínálatából válogathatnak az olvasók.

Az olvasóktól visszaérkező köteteket 72 órán át pihentetik a könyvtárosok

– A nyitás első fokozata intézményünknél június 2-ával kezdődött, ekkor indult a KönyvtárTerasz néven jelenleg is futó szolgáltatásunk. Ennek keretében a beiratkozott olvasóinknak a korábban kikölcsönzött dokumentumok visszaadására és az előre igényelt könyvek, újságok, hangoskönyvek, DVD-k kölcsönzésére kizárólag az épület előtt, a bejáratnál elhelyezett asztalokon biztosítunk lehetőséget. Az intézmény iránti érdeklődést mutatja, hogy csak az első napon több mint száz megkeresést kaptunk személyesen, telefonon és elektronikus levélben, e szolgáltatásunk azóta is népszerű. A visszaérkező könyveket 72 órán át pihentetjük mielőtt visszakerülnek a polcra. Természetesen készülünk az újranyitás második fokozatára is, amely remélhetően a jövő héten elkezdődhet. A tervek szerint ekkortól már lesz lehetőség válogatni a könyvtári polcokról, betartva az ajánlott távolságtartás szabályait. Elérhetőek lesznek kiegészítő szolgáltatásaink is, mint például a fénymásolás, ám arra kérjük majd a látogatókat, hogy e szakaszban még ne töltsenek el hosszabb időt intézményünkben – mondta el lapunknak Tóth Éva.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában