jön az új single

2020.05.24. 20:00

A Mezmerized szerződött a nemzetközi Blood Blast-al

A dunaújvárosi gyökerekkel rendelkező Mezmerized zenekar óriásit lépett előre az álmai megvalósításában. Nagynevű cég állt melléjük, segítve a nagylemezük terjesztését és a zenei pályájukat.

duol.hu

A modern elektronikus zenét és a Svéd- amerikai metált ötvöző Mezmerized-t Király Anna, a Sorronia egykori énekese és Mudra Olivér alapította tavaly ősszel. A zenekar tagjai nagy munkabírással, profi produkciót építenek a bandából. Projektszemléletüknek köszönhetően hónapról hónapra egyre komolyabb szintekre jutnak. Rövid fennállásuk alatt négy klipet és egy négyszámos kislemezt adtak már ki.

Most újabb mérföldkőhöz érkeztek, erről beszéltem Mudra Olivérrel, a zenekar zeneszerző-gitárosával:

- Disztribúciós szerződést kötöttünk a Blood Blast-al, aki a későbbiekben a nagylemezünket fogja az online térben terjeszteni, mint a Spotify, Apple Music és hasonlók. Eddig is jelen voltunk ezeken a platformokon, de a Blood Blast a kapcsolatrendszerével nagyon sokat hozzá tud tenni a zenénk és a zenekarunk ismertségéhez. A Blood Blast a Nuclear Blast-nak, az egyik legnagyobb nemzetközi metálzenei kiadóvállalatnak a cége, aki a terjesztésért felel. A Nuclear Blast-nál olyan nagy nevek vannak, mint a Nightwish, az In Flames, a Slayer és még sok híres banda. A velük való kapcsolat nagyobb ívű távlatokat nyithat meg a zenekar életében.

- Ők adják ki a nagylemezt is?

- Az Electrolyze című lemezünk magánkiadásban jelenik meg, a mostani szerződésünk az online disztribúcióra szól.

- Mikor jelenik meg a nagylemez?

- Minden számot rögzítettünk már. A doboknál egy dunaújvárosi session zenésszel dolgoztunk. Reméljük, hamarosan a zenekar tagjaként köszönthetjük. A stúdiómunkákat megnehezítette a koronavírus járvány, de a tervezett őszi megjelenést tudjuk tartani. Jelenleg a Svéd hangmérnöknél van a hanganyag, aki az utómunkákat végzi a megjelenő lemez tizenkét számán. Vele dolgoztunk a kislemez elkészítésekor is.

A negylemez borítója már kész van, a felvételek is elkészültek, jelenleg a hangmérnöki utómunkákon van a sor

- A járvány mennyiben befolyásolta a zenekar életét?

- Mint minden zenekar életét, a miénket felborította a pandémia. A koncertezési lehetőségek leálltak, a fesztiválok nem lesznek megtartva. Több koncertet terveztünk a nyárra, de ezek sajnos elmaradnak. Most az őszi – téli időszakra koncentrálunk, de előkészítjük már az európai turnénkat, amelyre következő év első felében kerül majd sor. Jelenleg még folynak a tárgyalások, így konkrétumokat nem tudok mondani.

- A zenekar rajongói mire számíthatnak a lemez megjelenéséig?

- Nagyon szeretném elmondani, hogy mi lesz, de meglepetésnek szánjuk. A munkát nem hagytuk abba, kedveskedni szeretnénk a zenénket kedvelőknek. Június 5-én 7 órakor kiadjuk a következő kislemezünket a készülő albumunkról Rage címmel. A borítót egyébként Gustavo Sazes készítette, aki olyan zenekarokkal dolgozott eddig, mint az Amaranthe, Machine Head, Arch Enemy, Epica, stb. A single premiere kapcsán a YouTube csatornánkon egy lirycs videóval is megjelenünk, valamint minden nagyobb streaming platformon is elérhető lesz.

A mezmerized zenekar Singe lemezének borítója
Grafika: Gustavo Sazes

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában