bőség zavara

2020.02.17. 07:00

Az MKK-ban a hét végén éjjel-nappal programok voltak

Az elmúlt hét végén rendezték meg a Kultúrházak éjjel-nappal rendezvénysorozatot, amelybe országosan több száz kulturális központban és művelődési házban várták az érdeklődőket változatos és érdekes programokkal.

Török Tímea

Fotó: ZSEDROVITS ENIKO

A Munkásművelődési Központ gazdag programcsomaggot kínált a dunaújvárosiaknak. Február 14-én, pénteken, és 15-én, szombaton a kultúrális intézmény közösségei nyitott foglalkozásokon várták az érdeklődőket. Pénteken 17 órától Dorogi József interaktív tárlatvezetést tartott, majd a ház este 20 órától CsupaCsoda Birodalommá vált. Az előzetesen regisztrált gyerekek az egész estét és éjszakát együtt tölthették el, közös palacsintasütéssel, vetélkedőkkel és mesékkel.

– Soha nem volt még ilyen, hogy éjjel is nyitva legyen a művelődési ház, nagyon jól sikerült a rendezvény – mondta el Kováts Rózsa az intézmény igazgatója.

A kézműves foglalkozáson több mint százan vettek részt

Szombaton, február 15-én reggel 8 órától tizennyolc árus, köztük három amatőr festő is részt vett a kézműves kincsek vásárán, majd délután a farsangi hangulat lengte be az intézményt. Délután négy kiló lisztből készült fánk az igazgató asszony ügyes kezeinek köszönhetően, majd kézműves-foglalkozással folytatódott a családi karneváli eseménysorozat.

A gyerekeké és a farsangé volt szombaton a főszerep
Fotók: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

A folytatásban Szentgyörgyváry Laura énekesnő előadását élvezhette a közönség. Végül a családi farsangolás a Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes Törpe táncházával, Suplicz Mihály vezetésével ért véget. A program fináléja is néptáncos mulatság volt. A felnőttek táncházába Baracsról és Madocsáról is érkeztek mulatni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában